Van de voorzitter

Met elke nieuwsbrief brengt onze voorzitter Roland Welles ons op de hoogte van alle gebeurtenissen die rond onze zo mooie en actieve tennisclub speelt. 

Juni 2022

Juni is een prachtige maand geweest voor RCW. Ja, het is even wennen, maar vanaf juni heten we Racket Club Westerbork. De Padelbanen zijn begin juni in gebruik genomen, dus worden er nu twee racketsporten beoefend op ons park.

Je kan het haast niet gemist hebben, wat een succesvolle start van het padel in Westerbork. In een maand tijd hebben we 140 nieuwe Zomerchallenge leden mogen verwelkomen en dat aantal is nog steeds groeiende. Deze aanwas heeft onze verwachtingen ruimschoots overtroffen. Een resultaat wat te danken is aan flinke inspanningen van het enthousiaste Padelteam, onder aanvoering van Erik Jan Brunninkreef om zoveel mogelijk mensen aan het Padellen te krijgen. Wat zo leuk is, is dat de diversiteit van de club met deze nieuwe aanwas zo is toegenomen. De gemiddelde leeftijd is bijvoorbeeld flink gedaald.

We hopen natuurlijk, maar verwachten ook dat veel zomerchallenge leden hun lidmaatschap gaan verlengen. Dat betekent dat we nu al nadenken over de realisatie van Padelbanen 3 en 4, maar ook de bouw van een nieuw clubhuis. Na de zomervakantie gaan we starten met het maken van plannen.

Wil je op Padelles? Dat kan! Vanaf september hebben we Bramos Padel Academy gecontracteerd om deskundige lessen voor ons te gaan verzorgen. Houd de diverse communicatiekanalen de komende tijd in de gaten voor meer informatie.

We kijken terug op mooie clubkampioenschappen Padel en Tennis. In één zin samengevat: prachtige weersomstandigheden, mooie wedstrijden, veel gezelligheid op het park en veel nieuwe gezichten. Een verslag tref je in deze nieuwsbrief aan.

Ook zijn we in juni overgestapt op een nieuw toegangssysteem. Met je toegangspas kan je voortaan het park binnenkomen en heb je toegang tot de kleedkamers en sanitaire voorzieningen in het clubhuis. Voor de kantinedienst 's avonds geldt dat de toegangspas voor de kantine het doet tot 23.30 uur. Indien er onverhoopt toch eens langer wil worden nagezeten, is het verplicht dat hier een commissielid bij aanwezig is. Commissieleden hebben onbeperkte toegang, dus ook tot de kantine.

Nieuwe leden, nogmaals welkom! En als je het leuk vindt om de club extra te versterken door bijvoorbeeld commissiewerk of zelfs zitting in het bestuur, schroom niet en meld je aan!

Roland Welles

Mei 2022

De tijd vliegt voorbij. Het is weer gezellig druk op het park tijdens de voorjaarscompetitie. Als vanouds.

Komende dinsdag 10 mei aanstaande is de jaarlijkse ledenvergadering, aanvang 20.00 uur in ons clubhuis. Als bestuur vinden we het natuurlijk fijn als er sprake is van een grote opkomst. Daarom van harte welkom aanstaande dinsdag!

De aanleg van de Padelbanen verloopt voorspoedig. Het streven is nog steeds om volgende maand, begin juni, de banen gereed te hebben zodat we, naast tennis, ook Padel in ons assortiment hebben. Er wordt door de ‘Padelcrew’ flink aan de weg getimmerd als het gaat om PR en marketing. Westerbork hangt vol met spandoeken dat Padel eraan komt. De sociale media worden goed gebruikt. Ook is er een mooi kennismakingspakket samengesteld in de vorm van de Zomer Challenge. Lees hier verderop meer over. De eerste aanmeldingen van nieuwe Zomer Challenge leden stromen binnen. Dat geeft een goed gevoel over de toekomst!

Vorige maand dachten we als bestuur dat het verstandig zou zijn om een aparte Padelcommissie in het leven te roepen. Op basis van voortschrijdend inzicht en ervaringen van andere clubs die al wat langer over Padelbanen beschikken, denken we toch dat het verstandiger is om één technische commissie te houden voor zowel tennis als Padel. We informeren je graag nader tijdens de ledenvergadering over onze beweegredenen.

Dat laat onverlet dat we nog steeds zitten te springen om iemand die de verantwoordelijkheid voor PR onder zijn of haar hoede neemt. En in de andere commissies kunnen we versterking gebruiken. Ik blijf het maar herhalen…. Wie weet reageert er eens iemand J.

Hou verder de berichtgeving op de KNLTB Club app in de gaten. Alle nieuws, uitnodigingen, evenementen van onze vereniging plaatsen we op de site en op deze app. Zet pushmeldingen in de instellingen van deze app aan zodat je altijd op de hoogte bent wat er speelt op de club. En kijk natuurlijk regelmatig op onze website.

Roland Welles 

April 2022

We kunnen terugkijken op een geslaagd Westerbork Open. Ruim 150 deelnemers streden in veel categorieën om de titel. Het niveau was dit jaar voor TCW begrippen hoog te noemen. Veel aanmeldingen in de 3 en 4 waardoor het voor de echte liefhebber een genot was om naar de wedstrijden te kijken. Mooi dat er sprake was van een ook qua leeftijd breed deelnemersveld met onder andere diverse studenten uit Groningen die deze week het Westerborkse nachtleven hebben geproefd.

Voorts kon het gezelligheidsniveau deze week goed concurreren met de hoge mate van sportiviteit. Daarbij zat het stralende lenteweer ons extra mee. De organisatie en alle vrijwilligers tijdens deze week verdienen een grote pluim. Het managen van een overvol bezet park was een uitdagende opgave die prima is uitgevoerd.

De ledenvergadering is gepland op dinsdag 10 mei aanstaande om 20.00 uur in ons clubhuis. Noteer deze datum in je agenda. De agenda hiervan is opgenomen in deze nieuwsbrief. Een van de onderdelen is het stemmen over de naamswijziging van onze club omdat we naar verwachting in juni niet alleen een Tennisclub maar ook een Padelclub zijn. Ook moet er gestemd worden over een organisatiewijziging, waarbij de Padelcommissie wordt toegevoegd als extra commissie. Lees agenda en toelichting verderop in de nieuwsbrief.

Zoals gezegd, Padel komt eraan. De werkzaamheden vorderen gestaag en we zijn erin geslaagd om binnen begroting te blijven. De afgelopen week is wethouder Erjen Derks bij ons op bezoek geweest om deze vorderingen met eigen ogen te bekijken. Hierover volgt de komende week een mooi persbericht (tenminste, als de krantjes dit plaatsen).

Ook de voorjaarscompetitie is van start gegaan. Ik kreeg van diverse mensen terug dat het weer ouderwets gezellig was op het park. Mooi dat alles weer open is en de club opbloeit.

Tenslotte: bestuursposities zijn gelukkig goed opgevuld. Maar we zitten te springen om iemand die op de bok gaat zitten als het gaat om de commissie Sponsoring, PR en communicatie, zowel intern als extern (met name online). Ook komt de positie van voorzitter technische commissie vacant als de vergadering instemt met de organisatiewijziging. Erik-Jan Brunninkreef opteert namelijk voor voorzitter van de Padelcommissie.

Roland Welles 

Maart 2022

De lente staat voor de deur en bij het schrijven van dit voorwoord schijnt de zon – na een lange periode van regen en storm – volop. Ik hoop dat dit een goed voorteken is als metafoor van ‘na regen komt zonneschijn’. We leven in hele rare tijden. Net twee jaar Corona ellende achter de rug waarbij we het idee hebben dit nu structureel achter ons te laten…. Vindt Putin het nodig om een oorlog te voeren waardoor we ons opnieuw in onzekere tijden bevinden. Laten we hopen dat het tij keert en dat de qua weersomstandigheden goede start van maart van voorspellende waarde is.  

Als het dan gaat om de zaken waar we direct invloed en controle op kunnen uitoefenen, dan is het natuurlijk onze mooie vereniging. Er staan weer mooie activiteiten op de kalender.

Op 12 maart beginnen we – ter voorbereiding op het seizoen – met de ‘grote schoonmaak’ van ons park, genaamd de ‘Spic en Span dag’. Hier geldt: ‘vele handen maken licht werk’ én ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’. We zien je dan graag op het park. Om 09.00 uur staat de koffie klaar! Zegt het voort maar kom vooral om mee te helpen.

Op 19 maart start het Westerbork Open. Er is alweer fors ingeschreven, maar er is nog plek. Dus geef je nog snel op om een week te genieten van het mooiste en gezelligste open tennistoernooi van Drenthe. Ook als je niet deelneemt ben je natuurlijk van harte welkom. Ook op de Frituur Friday avond op vrijdag 25 maart. Vanaf een uurtje of acht gaat de muziek in stapjes een stukje harder en maken we er samen een mooie avond van.  

Op zaterdag 2 april vindt een leuke voorjaarsactiviteit voor de jeugd plaats van 14.00 tot 18.00. Wat de activiteit is, is op dit moment nog een verrassing.  

En op 9 april begint de voorjaarscompetitie. In totaal 15 teams, waarvan 4 jeugdteams hebben zich hiervoor ingeschreven, weer een mooie score.  

De ontwikkelingen rondom de aanleg van de Padelbanen verlopen, ondanks de bergen werk die door de Padelcommissie elke week nog wordt verricht voorspoedig. Financieel zijn we rond binnen de begroting, het vergunningstraject loopt goed en met de aannemer zijn afspraken gemaakt. Ik hoop dat begin april de eerste schop in de grond kan. Tot die tijd is het mogelijk om in Beilen gratis te Padellen. Verderop in deze nieuwsbrief hier meer over.  

Het contract met onze tennisleraar Marten Tuller hebben we met drie jaar verlengd. Het afgelopen jaar is de samenwerking door zowel TCW als Marten als goed en plezierig ervaren, waardoor we ons richting elkaar voor langere tijd gaan committeren.  

Hopend op blijvend veel zonneschijn.

Roland Welles

Februari 2022

Het gaat met de versoepelingen de goede kant op. We kunnen met steeds meer zekerheid ervan uitgaan dat het Westerbork Open dit jaar doorgaat. De inschrijvingen stromen binnen. Tegelijkertijd kunnen we nog niet met zekerheid vaststellen wanneer we weer met meerdere mensen fysiek bij elkaar kunnen komen. Daarom hebben we als bestuur de vaststelling van de datum van de ledenvergadering nog een maand uitgesteld.

Op mijn oproep om mee te denken over een 'kledingbeleid' om de een gezamenlijke identiteit, uitstraling en cultuur van onze mooie club te versterken, is helaas geen gehoor gegeven. Dus bij deze nogmaals de oproep. Meld je aan door mij een mail te sturen via: Voorzitter TCW.

Het 'project' Padel verloopt nog steeds conform schema, ondanks de strakke tijdsplanning om ervoor te zorgen dat de aannemer in maart kan beginnen. De vergunning is aangevraagd waarbij er door de werkgroep een intensieve dialoog is gevoerd met de omwonenden. De financiële kant van het verhaal is bijna rond, waarbij we in afwachting zijn van de toezegging van de gemeente.

Ondanks dat onze vereniging gedragen wordt door veel betrokken commissieleden zijn er vacatures. Ten eerste hebben we met spoed een of meer 'groundsmen' (m/v) nodig. Zie hiervoor ook de vacaturetekst in deze nieuwsbrief. Hiervoor geldt een vrijwilligersvergoeding. De Clubhuis Commissie moet zich ook versterken met twee à drie enthousiaste vrijwilligers. Dit geldt ook voor de Technische Commissie. Tenslotte zijn we naarstig op zoek naar iemand die de PR-commissie wil vertegenwoordigen in het bestuur. Ik doe een stevig beroep op jou als lid om je aan te melden voor die activiteiten waar je affiniteit mee hebt.

Binnenkort ontvang je het 'Jaarboek TCW'. Dit jaar geen papieren, maar een digitale versie via de mail. De inhoud is er niet minder om. In dit jaarboek staan onder andere de jaarverslagen van bestuur en commissies. Dankjewel Jaap van Veen en Marc Brouwer voor opmaak en samenstelling!

Blijf op de hoogte van actualiteiten via onze site TC Westerbork, maar ook via deze nieuwsbrief én de KNLTB Club App. Hier sturen we je zogenaamde ‘push berichten’ op zodat je niets misloopt en altijd op de hoogte bent. Download de app op je mobiel als je dit nog niet hebt gedaan! Via deze app kan je vanaf heden ook je voorkeur voor een bardienst inplannen. Doe dit dus snel!

Roland Welles

Januari 2022

Namens het bestuur wens ik je een gezond, gelukkig en sportief 2022 toe. Als ik de deskundigen mag geloven is 2022 het laatste jaar dat Corona een nadrukkelijke rol speelt in ons dagelijks leven. Laten we hopen dat we snel weer mogen en kunnen versoepelen zodat we weer samen kunnen tennissen. We gaan er vanuit, gegeven de huidige verwachtingen van dezelfde deskundigen,  dat dit jaar het Westerbork Open – eind maart – wél doorgaat! De inschrijvingen lopen in ieder geval gestaag door. Ik verheug me op een topweek met hetzelfde aantal (record) inschrijvingen als 2020 met mooi tennis en veel gezelligheid.

Helaas is de nieuwjaarsbijeenkomst/nieuwjaarstoss – vanwege de lockdown – niet doorgegaan. Zodra het weer mogelijk is, organiseren we deze, ook al wordt het maart J.

Want hoe leuk is het om weer fysiek bij elkaar te komen na een periode van contactvermijding. In dit kader hebben we ook besloten om de ledenvergadering niet in januari te houden, maar wanneer het weer verantwoord is om fysiek bijeen te komen. Natuurlijk heeft de tussentijdse ledenvergadering in verband met Padel succesvol en noodgedwongen digitaal kunnen plaatsvinden, maar omdat we nu wat kunnen spelen met de tijd, wachten we tot we deze fysiek kunnen houden. We mogen formeel tot zes maanden na het jaarultimo deze vergadering organiseren, dus er is nog wat speling.

De Padel werkgroep blijft voortvarend bezig. Nu in het vergunningstraject beland waarbij de omwonenden nadrukkelijk worden betrokken. Ook wordt veel energie gestoken in het financieel rond krijgen van de plannen. Hiertoe wordt onder andere intensief overleg gevoerd met de gemeente en met het SWS garantiefonds ivm het aanvragen van financiering. De toezeggingen van sponsoren zijn zeer boven verwachting en groeien nog steeds. Er wordt door de werkgroep gekoerst op het realiseren van de Padelbanen per juni aanstaande zodat we nog een half jaar van 2022 kunnen Padellen en nieuwe leden verwelkomen. Want we zijn ervan overtuigd dat Padel gaat bijdragen aan een groeiende en bloeiende vereniging.

En als het gaat over vereniging… die is immers om te verenigen. Dit proberen we door steeds beter met elkaar te communiceren. Bijvoorbeeld via onze vernieuwde site TC Westerbork, maar ook via deze nieuwsbrief én de KNLTB Club App. Hier sturen we je zogenaamde ‘push berichten’ op zodat je niets misloopt en altijd op de hoogte bent. Download de app op je mobiel als je dit nog niet hebt gedaan!

In het afgelopen jaar zien we ook dat diverse teams zich in mooie sponsorkleding hebben gehuld. Dat vinden we als bestuur fantastisch waarbij we ook de behoefte aan meer herkenbaarheid als team afleiden. Wat zou het toch mooi zijn als we met zijn allen tijdens bijvoorbeeld competities of toernooien ook meer herkenbaarheid als vereniging uitstralen! Een vereniging met een gezamenlijke identiteit, uitstraling en cultuur. Een vereniging waar je graag bij wilt horen en dat wilt uitdragen! Dat is waarom we als bestuur graag een ontwikkeling zien dat je bij het uitkomen voor je club in prestatief verband via je kleding herkenbaar bent als TC Westerbork lid. Natuurlijk zijn er hiervoor veel vragen en trivialiteiten op te lossen. Wil je hierover meedenken en praten om tot een goed voorstel en gedragen beleid te komen? Graag! Meld je aan via mijn mailadres: Voorzitter TCW.

Roland Welles 

December 2021

 Een boordevolle nieuwsbrief zo aan het einde van het jaar. Omdat je hierdoor veel te lezen hebt, houd ik dit keer het voorwoord relatief kort. Een korte opsomming van zaken die onder andere spelen of hebben gespeeld:

 • Geweldig dat een grote meerderheid vorige week zaterdag tijdens de extra ledenvergadering vóór de aanleg van twee padelbanen heeft gestemd, onder voorbehoud van financiële voorwaarden. In deze nieuwsbrief wordt hierover uitgebreid verslag gedaan.
 • Virtueel zijn we volop in ontwikkeling. Vanaf januari wordt onze website in KNLTB Club geïntegreerd. De voordelen ga je ervaren. Ook gaan we aan de slag met elektronische toegang van het park en de kantine.
 • Helaas is de totale verbouwing van ons clubhuis uitgesteld vanwege financiële redenen (vooral onzekerheid over de prijsontwikkeling én de fors gestegen aanneemprijzen). Wel voeren we verduurzamingsmaatregelen (o.a. waterpomp, isolatie, telektrische verwarming in de kleedkamers) door die zich in enkele jaren terugverdienen.

Ik wens je namens het bestuur prettige kerstdagen en een fijne jaarwisseling. Hopelijk zien we elkaar snel weer in januari.  

Roland Welles 

November 2021

De wintertijd is ingegaan.

Traditioneel ook het begin van het 'griepseizoen'. Helaas ziet het er naar uit dat deze tijd ook de start betekent van het Coronaseizoen, getuige het snel oplopende aantal besmettingen, ook in Drenthe. In mijn vorige nieuwsbrief was ik nog heel positief en ging ik er vanuit dat we het 'Corona-klimaat' gingen verlaten. Niets is minder waar. Het beleid van onze vereniging was en is dat wij de  door de overheid opgelegde voorschriften en adviezen naleven zodat we meehelpen aan het verkleinen van de kans op besmettingen op ons park. Dit betekent op dit moment onder andere dat je je Corona Test Bewijs moet laten zien als je ouder dan 18 bent en het clubhuis ingaat of op het terras plaatsneemt.  Dit geldt ook voor andere binnenruimtes zoals kleedkamer en toilet. Misschien overbodig om te vermelden, maar het naleven van de regels en richtlijnen is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. We zijn immers geen klant van, maar samen lid van en samen verantwoordelijk voor onze mooie vereniging.
Gelukkig zijn er ook mooie dingen te melden. Het bruiste de afgelopen tijd op het park van de sportiviteit en gezelligheid tijdens de najaarscompetitie. Mooi te constateren dat de nieuwe leden, onder andere van ons derde herenteam, voor nieuw elan en reuring zorgen. De komende tijd gaat de wintercompetitie van start. Op zondagmiddag 28 november  en 12 december vindt het wintertoss plaats. En kan je je al inschrijven voor de Westerbork Open (laatste week maart 2022) via toernooi.nl.  Kijk op onze website (tcwesterbork.nl) voor de activiteitenkalender en andere actualiteiten.
En dan de jeugd! De afgelopen maand hebben we maar liefst 9 nieuwe jeugdleden mogen verwelkomen en we verwachten dat er binnenkort nog 3 tot 4 bijkomen. Dit betreft een nieuwe lesgroep met kinderen in de leeftijd van 5-7 jaar. Echt heel leuk om te vernemen dat deze kinderen gegrepen zijn door het tennis en de training/begeleiding van Marten Tüller. Ik ben er ook van overtuigd dat de ledengroei van de jeugd niet los kan worden gezien van het enthousiasme en de inzet van de jeugdcommissie. 
De 'Padel-commissie' maakt mooie vorderingen als het gaat om het onderzoeken van de mogelijkheden voor Padelbanen op ons park. Goed om te zien dat er leden zijn opgestaan om hier mede vorm en inhoud aan te geven. Wordt vervolgd.
Als het gaat om financiën, gaat het ook om het spekken van de kassa. De Vriendenloterij is gefuseerd met de Bankgiroloterij en gaat verder als Vriendenloterij. Doe jij mee aan een van beide loterijen? Dan kan je eenvoudig via de site van de Vriendenloterij regelen dat de helft van jouw inleg naar onze vereniging gaat. Zonder dat jouw kansen op mooie geldbedragen kleiner worden. Doe dit alsjeblieft, het kost je niks extra's, maar we kunnen alle inkomsten goed gebruiken om én de contributie laag te houden én een modern clubhuis te realiseren én padelbanen te verwelkomen én de banen in goede vorm te houden.
Herhaling is de kracht van reclame. Dus nogmaals de oproep om je petfllesjes en jerrycans met frituurvet in te leveren bij de vereniging en mee te doen met SponsorKliks. Als je iets bij bijvoorbeeld CoolBlue, Bol.com, Mediamarkt, Thuisbezorgd, AirBNB, etc, etc. etc, koopt, doe dat dan via onze website (tcwesterbork.nl). Wist je trouwens dat de zonnepanelen die we begin dit jaar hebben laten installeren zichzelf al hebben terugverdiend?
Ondanks wat donkere Coronawolken, mag ik denk ik wel vaststellen dat het goed gaat met de vereniging. Financieel solide als randvoorwaarde, maar nog belangrijker: met een groeiende groep betrokken leden de vereniging samen nog mooier maken.
Roland Welles

Oktober 2021

De herfst heeft zijn intrede gedaan.

Het voelt voor mij als een vrij scherpe overgang. Een paar weken geleden liep ik nog met ruim 20 graden heerlijk relaxed in korte broek en op slippers… De dagen worden korter, de wintertijd komt eraan. Dit jaar weer een ouderwetse griepgolf?
Die overgang is ook duidelijk als het gaat om het verlaten van het 'Corona-klimaat'. We kunnen elkaar weer ontmoeten op de baan en in het clubhuis. Er waren geslaagde clubkampioenschappen met mooie wedstrijden en een gezellige afsluitende dag. Ook de najaarscompetitie zorgt voor veel beweging en gezelligheid op ons park. Het begint weer een beetje als 'vanouds' te voelen. Dus kom weer tossen of gewoon genieten van leuke wedstrijden tijdens de najaars- en wintercompetitie.
Ik kijk ook alweer uit naar misschien wel het jaarlijkse hoogtepunt: het 'Westerbork Open'. Dit vindt plaats in de laatste week van maart 2022. De vorige editie zou in maart 2020 plaatsvinden met een record én maximaal aantal inschrijvingen van ongeveer 190 deelnemers. Helaas heeft de start van de Coronapandemie toen roet in het eten gegooid. We zijn ervan overtuigd dat het nu wel doorgaat en we weer het maximaal aantal deelnemers bereiken. De inschrijving is onlangs geopend (kan via de KNLTB Club App), waarbij we al diverse inschrijvingen hebben verwerkt van deelnemers met diverse speelsterktes. Doel is om een vol en veelzijdig toernooi te organiseren in alle categorieën en speelsterktes. Dus meld je snel aan, want vol = vol.
In de vorige nieuwsbrief heb ik bericht dat Erik Jan Brunninkreef per 2022 het stokje van Ruud Krijt zou overnemen als voorzitter van de Technische Commissie. In goed overleg hebben zij besloten dat Erik Jan dat met directe ingang doet. We staan voor de jaarplanning 2022 en ook voor de jaarlijkse actualisering van ons beleid. Formeel nemen we afscheid van Ruud tijdens de ledenvergadering in februari a.s. Natuurlijk zal Ruud dan persoonlijk worden bedankt voor zijn jarenlange inzet en betrokkenheid als bestuurs- en commisielid. En gelukkig heeft Ruud aangegeven dat er altijd een beroep op hem mag worden gedaan indien de nood aan de man is.
Mensen als Ruud zijn belangrijk voor de vereniging. Zonder betrokken en actieve leden is er geen vereniging. Ik merk gelukkig - ook bij de nieuwste leden - een groeiend besef dat we samen verantwoordelijk zijn, geen klantenbedrijf zijn, maar een vereniging: van en voor leden en om te verenigen.
Samen krijgen we dingen voor elkaar. Bijvoorbeeld de verbouwing van ons clubhuis. Dat dit een uitdaging is, is een understatement. Maar stapje voor stapje komen we dichter bij het punt dat we hiermee kunnen aanvangen. De gesprekken met de gemeente worden steeds concreter. Zodra hier iets baanbrekends over te vertellen is, zal ik dat doen. Voorts is gestart met de inventarisatie van de behoefte aan Padel in Westerbork. Wat zou het mooi zijn als we ook op ons park Padelbanen krijgen. Volgens de KNLTB is het een sport die blijvend is. Maar zoals met zoveel dingen valt of staat aanleg van deze banen met de financiële haalbaarheid. Een projectgroep onder leiding van Erik Jan Brunninkreef heeft deze uitdaging opgepakt en zal onder andere via deze nieuwsbrief over de voortgang rapporteren. In deze nieuwsbrief tref je de uitkomst van de onlangs gehouden ledenenquête aan.
Als het gaat om financiën, gaat het ook om het spekken van de kassa. Dit kan je doen door je petflesjes bij de vereniging in te leveren, je jerrycans met frituurvet en mee te doen met SponsorKliks. Als je iets bij bijvoorbeeld CoolBlue, Bol.com, Mediamarkt, Thuisbezorgd, AirBNB, etc, etc. etc, koopt, doe dat dan via onze website. Zie ook in deze nieuwsbrief hoe dat verder werkt.
Roland Welles

September 2021

Het najaar staat weer voor de deur. De tijd vliegt. Ik hoop dat je genoten hebt van een heerlijke zomer en weer toe bent aan gezelligheid en sportiviteit op ons mooie park.
 
Afgelopen week vonden onder zonnige omstandigheden de clubkampioenschappen plaats. Ten tijde van het schrijven van dit stukje weet ik de kampioenen nog niet te noemen, maar bij deze gefeliciteerd! Daarbij is het goed te merken dat er al flink wat inschrijvingen zijn voor de BBQ op zaterdag 11 september. De succesvolle KNLTB Club Match App competitie is verlengd tot 1 november, zodat alle nog resterende partijen tijdens voor iedereen geschikte tijden en data kunnen worden gespeeld. Voorts start half september de najaarscompetitie waarin veel teams zich gaan meten met diverse verenigingen in Drenthe en omstreken. We gaan langzaamaan weer terug naar normaal en dat voelt goed.
 
Ik ben verheugd dat het bestuur wordt versterkt met Erik-Jan Brunninkreef en Nico van der Veen. Erik-Jan neemt de komende maanden het stokje over van Ruud Krijt als voorzitter van de Technische Commissie. Ruud heeft in de ALV van juni jl. gemeld dat hij, na het langjarig leveren van een betrokken bijdrage als bestuurs- en commissielid, uiterlijk begin 2022 stopt als voorzitter van de Technische Commissie. Nico vervult de vacante positie van voorzitter van de clubhuiscommissie. Ik ben blij dat de continuïteit van het bestuur hiermee geborgd is, maar vooral dat we twee gedreven en enthousiaste bestuursleden mogen verwelkomen. Wel zouden we met smart een voorzitter van de PR-commissie verwelkomen, zodat deze belangrijke commissie ook in het bestuur is vertegenwoordigd.
 
Wij zijn een vereniging. ‘En een vereniging is om te verenigen’. Een van onze dromen als bestuur is dat – na zo’n bijzondere Corona tijd – we de komende tijd weer meer met elkaar de verbinding gaan maken. Niet alleen met je bestaande lesgroepje of competitieteam, maar ook daarbuiten. De KNLTB Club Match app competitie is daar een uitstekend middel voor. Ook het bezoeken van de diverse toss bijeenkomsten of gewoon gezellig komen kijken tijdens clubkampioenschappen of competitieweekenden. Naast het verbindende karakter, zijn we ook onderling afhankelijk van elkaar. We kunnen het als bestuur en commissies niet alleen. ‘Samen maken we de vereniging’. Dat betekent ook dat het belangrijk is dat ieder lid enkele bardiensten per jaar draait. Op de website kan je jezelf inplannen op momenten dat het je het beste past. Ook is het werk eenvoudig en helpen andere leden je daar waar je er niet uitkomt, bijvoorbeeld als het gaat om het omgaan met het zeer gebruiksvriendelijke kassasysteem. En we hopen dat mensen alleen in uiterste gevallen hun bardienst afkopen.
 
Onze groundsman Hilco is helaas uit de running, waarbij een terugkeer onzeker lijkt. We zitten daarom te springen om een nieuwe groundsman die wekelijks bijdraagt aan het verzorgd houden van de tennisbanen. Hiervoor geldt een prima vrijwilligersvergoeding waarbij het niet noodzakelijk is om lid van de TCW te zijn. Heb je belangstelling om dit werk over te nemen of ken je iemand waarvan je denkt dat die het wel zou kunnen doen? Meld het ons persoonlijk of via dit mailadres. Trouwens, de accomodatiecommissie kan ook nog wel wat extra handjes gebruiken. Ook melden via dit mailadres, ook als je je wil aanmelden voor andere commissies.
 
Blijf op de hoogte van de laatste stand van zaken en activiteiten via onze website:
Tennisclub Westerbork | De gezelligste vereniging van Midden-Drenthe).
 
Roland Welles

Juli 2021

Het is weer gezellig druk op ons park!

Wat heerlijk na zo’n lange periode waarin we elkaar niet konden ontmoeten. Gelukkig houden we ons goed aan de basisregels én zijn steeds meer leden volledig gevaccineerd.

Ik hoor veel positieve reacties op de KNLTB Match App competitie met maar liefst 66 deelnemers. Veelgehoorde reacties zijn: ‘op deze manier leer je andere leden beter kennen’ en ‘zo wordt de onderlinge verbinding groter’. Ik heb vernomen dat de technische commissie hieraan in september een vervolg geeft. Het zou mooi zijn als er dan nog meer leden deelnemen zodat er nog beter op niveau kan worden ingedeeld.

Na de zomervakantie starten we met de clubkampioenschappen. In twee weken tijd wordt gestreden om het clubkampioenschap dubbel, mix en enkel in verschillende speelsterktecategorieën. Dus geef je te zijner tijd op zodat we er een sportieve en gezellige twee weken van kunnen maken.
In deze nieuwsbrief ook een terugblik op de Summerparty voor de jeugd die afgelopen vrijdag 2 juli plaatsvond. Een zeer geslaagd evenement met ontzettend enthousiaste jeugdleden.

Afgelopen week hebben Jappie van de Kramer, Jan Gunnewijk en ik een gesprek gevoerd met wethouder Erjen Derks en beleidsambtenaar Dylyp Dijkema over de voortgang van de verbouwing. Wij hebben het belang van snel starten benadrukt en we ervaren dat de gemeente constructief met ons meedenkt. We hopen in september/oktober duidelijkheid te geven over de (financiële) haalbaarheid.
Om extra geld in te zamelen zijn twee acties door de clubhuiscommissie opgestart. Ten eerste is het vanaf heden mogelijk je oude frituurvet (in de verpakking) in te leveren bij ons clubhuis. En vanaf augustus kunnen plastic petflesjes worden ingeleverd waarbij het statiegeld voor onze club is. Met deze acties dragen we bij aan een beter milieu en zorgen we voor een beter gevulde clubkas.

Het concept verslag van de op 21 juni jl. gehouden ledenvergadering vind je in deze nieuwsbrief. Tevens zijn de aangepaste statuten en het aangepaste huishoudelijk reglement goedgekeurd in de extra ledenvergadering van 5 juli.
Fijne zomer!

Juni 2021

In een maand tijd kan er veel veranderen. In mijn vorige voorwoord wisten we nog niet dat de versoepelingen in dit tempo doorgevoerd zouden worden. Nu schijnt letterlijk en figuurlijk de zon. We kunnen en mogen elkaar weer ontmoeten, ook naast de tennisbaan. Mits we natuurlijk wel de basisregels blijven hanteren en respecteren.

Afgelopen 2e pinksterdag hebben we het startschot gegeven en is er een ‘Pinkstertoss’ georganiseerd. Ik heb begrepen dat het een gezellig en sportief gebeuren was. Ook zijn de reguliere toss morgens en avonden weer van start gegaan. En kan het clubhuis vanaf komende week weer open tot 22.00 uur.

Op zaterdag 29 mei jl. zijn veel vrijwilligers in het kader van NL Doet met het clubhuis en park aan de slag geweest. Kom kijken en ervaar de verschillen! Op dezelfde dag was er een leuke jeugdactiviteit in Beilen die vanuit onze samenwerking met TC Smalhorst, door 8 van onze jeugdleden is bezocht.

De ledenvergadering vindt plaats op maandagavond 21 juni aanstaande in en buiten ons clubhuis. Aanvang is 19.45. We zijn verheugd dat deze vergadering dus in fysieke vorm kan in plaats van virtueel. Wel nemen we de geldende richtlijnen in acht. Dit betekent dus dat we deze vergadering (gedeeltelijk) buiten organiseren. Door geluidsversterking via een geluidsinstallatie zorgen we dat iedereen het tijdens de vergadering besprokene goed meekrijgt. Naast de reguliere agendapunten staat ook de statutenwijziging en wijziging van het huishoudelijk reglement ter goedkeuring op de agenda. We verwachten niet direct het vereiste quorum te halen. Daarom informeer ik je alvast over de tweede, noodzakelijke vergadering om de statutenwijziging goed te keuren. Deze vindt plaats op maandag 4 juli, aanvang 19.45 uur.

De voorjaarscompetitie is helaas afgelast. We zijn verheugd dat nagenoeg alle teams uit de voorjaarscompetitie zich ook hebben aangemeld voor de najaarscompetitie. Ook hebben diverse jeugdteams zich in verschillende kleuren aangemeld voor de jeugdcompetities.

De KNLTB-match app flexcompetitie is van start gegaan met maar liefst 66 deelnemers, verdeeld over HE, DE, HD, DD en GD. Mooie ontwikkeling om te tennissen tegen verschillende tegenstanders op tijden die iedereen het beste passen.

Ik hoop je binnenkort op ons park weer te ontmoeten!

Roland Welles

Ook hebben jullie een mail ontvangen over de actie ‘Club van het jaar’. Als we deze titel in de wacht slepen, wacht ons een mooi geldbedrag dat we goed kunnen gebruiken voor onder andere de verbouwing en het baanonderhoud. Stemmen op TC Westerbork kan via het klikken op de volgende link: Club van het Jaar.

Dan deze nieuwsbrief. Sinds 4 maanden verzorgt Jaap van Veen de opmaak en redactie. Hij is hiermee een uitstekende opvolger gebleken van de al uitstekende Marc Brouwer. We vinden het leuk als niet alleen het bestuur of Jaap met zijn column voor kopij zorgt. Dus als je leuke clubzaken of tennisbelevenissen te melden hebt,
mail dit naar de redactie.
De nieuwsbrief verschijnt elke maand in het weekend na de 1e dinsdag van de maand. Indien je bijvoorbeeld iets wilt plaatsen in de nieuwsbrief van juni, lever dan uiterlijk je kopij aan op vrijdag 4 juni. Tekst in Word format. En foto’s worden gewaardeerd!

Blijf op de hoogte van de laatste stand van zaken en activiteiten via onze website:
Tennisclub Westerbork | De gezelligste vereniging van Midden-Drenthe (tcwesterbork.nl).

Roland Welles

April 2021

Nog steeds even geduld…

Vorige maand meldde ik dat de start van de voorjaarscompetitie is opgeschoven naar 1 mei. Afgelopen weken heeft de KNLTB besloten om deze datum op te schuiven naar 1 juni. Voorzichtig wordt het perspectief geschetst dat er versoepelingen aankomen. Wie ik ook spreek, we zijn toe aan gezamenlijke (sport)activiteiten en sociaal contact. Ik hoop dan ook dat deze datum niet weer wordt uitgesteld en het geduld weer op de proef wordt gesteld.

Ondertussen worden voorbereidingen getroffen voor de periode dat we weer wedstrijden mogen spelen. We willen de zogenaamde ‘flexcompetitie’ aanbieden via de KNLTB Match app (opvolger van de Scala App) . Via deze app speel je een competitie met speelsterktegenoten op momenten dat jullie dat het beste past. In verband met de kosten hebben we wel als voorwaarde dat er voldoende aanmeldingen zijn. Wordt vervolgd!

De jeugdcommissie organiseert, samen met de nieuwe trainer, Marten Tuller, met veel enthousiasme de ‘Vriendjesmaand’.  Het idee van de actie is dat huidige jeugdleden hun vriendje of vriendinnetje meenemen naar een tennis- of introductieles, zodat hij of zij enthousiast wordt over de sport.

Per 1 juli treedt de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) in werking. Deze wet maakt de wettelijke regeling voor bestuur en toezicht, zoals deze al geldt voor de BV’s en de NV’s, ook van toepassing op verenigingen. De overheid wil met deze wet voorkomen dat verenigingen worden geschaad door wanbestuur, onverantwoordelijk financieel beheer en misbruik van posities. Een gevolg van de inwerkingtreding van de WBTR is dat wij onze statuten moeten aanpassen, omdat sommige oude bepalingen in strijd zullen zijn met de wet of omdat bepaalde verplichtingen moeten zijn opgenomen die nu ontbreken. Jan Gunnewijk, Berdi Wijnbergen en ondergetekende bereiden de nieuwe statuten voor, in samenwerking met de notaris en hopen deze in de ledenvergadering van 21 juni aanstaande ter goedkeuring voor te leggen.

De afgelopen maand heeft de clubhuiscommissie zich versterkt met Nico van der Veen. Voor de PR-commissie zoeken we nog steeds iemand die het leuk vindt om onze website en Facebook pagina te beheren. Meld je aan!

Jappie van de Kramer heeft twee mooie nieuwe en veel zuiniger boilers geregeld en de kosten kunnen verhalen op de gemeente. Verderop in deze nieuwsbrief hier meer over.

Blijf op de hoogte van de laatste stand van zaken en activiteiten via onze website:
Tennisclub Westerbork | De gezelligste vereniging van Midden-Drenthe (tcwesterbork.nl).

Roland Welles

Maart 2021

Nog even geduld?

Afgelopen week kwam het bericht van de KNLTB dat de start van de voorjaarscompetitie is opgeschoven naar 1 mei. Gegeven de huidige stand van zaken rondom Corona vind ik dat een verstandig besluit. Als het goed is, kunnen we dus per 1 mei weer in wedstrijdverband los. Tegelijkertijd hoop ik dat de voortgang en effecten van vaccinatie zo goed zijn dat we al eerder weer mogen dubbelen, bijvoorbeeld tijdens tossen. Nog even geduld dus, of zoals ze in Den Haag al lange tijd zeggen, ‘nog even volhouden’.

Tot nader bericht is het dus alleen mogelijk om enkelspel te spelen óf te dubbelen als alle vier dubbelspelers uit hetzelfde huishouden komen. We hebben geconstateerd dat daar de afgelopen weken nog wat verwarring over was. Ik hoop dat dit duidelijk is. Het zijn nu eenmaal de regels. Gelukkig houden onze leden zich hier goed aan.

Zoals in de vorige nieuwsbrief gemeld, hebben we de ledenvergadering opnieuw uitgesteld tot maandagavond 21 juni. We verwachten dat we dan weer fysiek bijeen kunnen komen. De agenda, notulen van vorig jaar, begroting etc. zijn opgenomen in het ‘jaarboek TCW’ dat afgelopen week – als het goed is – bij ieder lid is bezorgd. Je kan het jaarboek TCW ook digitaal lezen en downloaden via onze site
Tennisclub Westerbork | De gezelligste vereniging van Midden-Drenthe (tcwesterbork.nl).

Marten Tuller begint 1 april als tennisleraar. Hier is in diverse media positief aandacht aan geschonken en wij hebben als bestuur ook veel positieve reacties gehad. Vanaf 8 maart kan er via de website worden ingeschreven voor de zomerlessen die vanaf april starten.

Dan zoeken we nog steeds bestuurs- en commissieleden. De clubhuiscommissie kent nu drie leden en zien graag versterking tegemoet, eventueel de rol van voorzitter op zich nemend. Dit geldt ook voor de PR commissie, waarbij we specifiek op zoek zijn naar iemand die het leuk vindt om onze website en Facebook pagina te beheren. Meld je aan!

Op het moment dat het clubhuis weer open mag (en ik verheug me op dat moment), worden er ook weer bardiensten ingepland. Je kan jezelf al inroosteren via de KNLTB club app via het tabblad ‘Club’ (onderin de app) en subtabblad ‘Diensten’. Indien je jezelf niet inplant, wordt je ingepland, tenzij je je bardienst voor 1 maart jongstleden had afgekocht (wat we graag ontmoedigen…). Indien je het echt nog niet aandurft dit voorseizoen, bijvoorbeeld doordat je tot de risicocategorie behoort en/of nog niet bent ingeënt, geef dit dan tijdig door aan de clubhuiscommissie via [email protected].

Roland Welles

Februari 2021
Toch weer een nieuwsbrief!

Naar aanleiding van de indringende oproep in de laatste nieuwsbrief is er goed nieuws, zoals je ziet. De nieuwsbrief blijft verschijnen. Jaap van Veen heeft zich daarna gemeld bij Marc om het stokje van hem overnemen. Jaap: super bedankt!

Dan naar de mededelingen….

De ledenvergadering hebben we opnieuw uitgesteld omdat we verwachten dat in april de maatregelen nog steeds niet soepel genoeg zijn om fysiek bijeen te komen. Daarom vindt de vergadering nu plaats op maandagavond 21 juni. Dit is, door aangepaste wetgeving, gelukkig mogelijk. De agenda, notulen van vorig jaar, begroting etc. volgen in het ‘jaarboek TCW’.

Het Westerbork Open, dat eind maart was gepland, gaat helaas niet door. Dit is besloten in overleg met de KNLTB. Het is welhaast zeker dat de maatregelen dan ook nog gelden en mocht dit niet zo zijn, dan is er te weinig tijd om ons goed voor te bereiden en het toernooi in waarschijnlijk aangepaste vorm te organiseren. Jammer, ik had mezelf ook verheugd op het toernooi en vooral op de feestelijke ‘Frituur Friday’ waar Marc, Dries en ik traditioneel weer borrels, bites en muziek zouden verzorgen. Het mag dit jaar niet zo zijn, maar wat in het vat zit… laten we maar zeggen.

Tijdens het evaluatiegesprek dat Marc Brouwer en  ik onlangs met Ruud Koning van tennisschool Koning hebben gevoerd, heeft Ruud aangegeven te willen stoppen met lesgeven aan Westerbork. Als bestuur hebben wij dit besluit gerespecteerd en direct geschakeld. Marten Tuller neemt vanaf 1 april 2021 het stokje van tennisschool Koning over. Hiermee gaat onze wens om één clubtrainer te hebben in vervulling. Daarnaast is Marten ook trainer van TC Smalhorst te Beilen en kunnen we op diverse gebieden de samenwerking met Beilen versterken. Ook kenden we Marten al als een goede trainer die goed bij onze club past.

Ondanks dat we in 2020 nauwelijks kantine inkomsten hebben genoten, sluiten we het jaar positief af. Dit is mogelijk geweest door de financiële overheidsregelingen in verband met Corona. Waren deze er niet geweest, dan hadden we een fors verlies geleden. We rekenen voorts op het begrip van de leden dat de contributie moet worden geïnd om het hoofd boven water te houden. We zijn een vereniging van leden voor leden en dus gezamenlijk verantwoordelijk voor de continuïteit. Wel hebben we als bestuur besloten de contributie dit jaar niet te verhogen en leggen dit besluit ter bekrachtiging voor aan de ledenvergadering van 21 juni aanstaande. En zal de inning van de eerste tranche in het tweede kwartaal plaatsvinden. Op onze website worden de financiële resultaten gepubliceerd.

Tenslotte: ik hoop van harte dat de voorjaarscompetitie wel doorgaat. Maar liefst 14 teams hebben zich aangemeld. Er moet toch eens zonneschijn na de regen komen. De vraag is niet of die komt, maar wanneer.

Roland Welles

Januari 2021

Allereerst wens ik je, mede namens het bestuur, een gezond, gelukkig en sportief 2021! Natuurlijk beheerst Corona nu ook nog ons leven en gaat 2020 voor velen de boeken in als een triest jaar. Het zou daarom mooi zijn als het vaccinatieproces (verrassend) sneller gaat dan zoals het nu lijkt.

Het jaar 2021 is in meerdere opzichten het jaar van verandering. Afgelopen dinsdag hadden Erik Reintsema, Marc Brouwer en Maarten Oostenbrink hun laatste bestuursvergadering. Zij hebben voor de zomer al aangegeven te stoppen als bestuurslid. Ondanks regelmatige en indringende oproepen, hebben zich geen kandidaten aangemeld om commissievoorzitter van de clubhuis-, PR en jeugdcommissie te worden. Gelukkig zijn deze commissies wel goed bezet en kunnen operationele zaken doorgaan. De vacatures voor commissievoorzitter blijven. Tot invulling hiervan zal het bestuur in afgeslankte vorm door besturen en de commissies maandelijks input voor de bestuursvergadering vragen. Erik, Marc en Maarten hebben als bestuurlid een zeer waardevolle bijdrage aan onze vereniging geleverd. Meerdere woorden van dank en waardering volgen tijdens de ledenvergadering.

Deze ledenvergadering hebben we vastgesteld op maandagavond 19 april. Zoals eerder gecommuniceerd heeft de KNLTB geregeld dat we deze vergadering (wettelijk) drie maanden mogen uitstellen. Hier hebben we dankbaar gebruik van gemaakt, waardoor de kans dat we de vergadering (beperkt) fysiek kunnen houden sterk toeneemt. De agenda, notulen van vorig jaar, begroting etc. volgen in het ‘jaarboek TCW’.

Het Westerbork Open, dat eind maart is gepland, gaat nog steeds door. Definitieve doorgang blijft onzeker, en is afhankelijk van het tempo van afschaling van de Corona-maatregelen. Schrijf je snel in, want vol is vol en misschien komen er aangepaste regels, bijvoorbeeld een gemaximeerd aantal deelnemers. Het zou jammer zijn dat je daardoor en door te laat aanmelden, net buiten de boot zou vallen.

Tot besluit… dit was misschien de laatste nieuwsbrief…. Zoals bekend stopt Marc Brouwer als voorzitter van de PR-commissie. Een van zijn zeer gewaardeerde taken was het vervaardigen van deze nieuwsbrief. Omdat er geen kandidaten zijn opgestaan uit onze vereniging, verschijnt er tot nader order geen nieuwsbrief meer. Communicatie gaat voortaan via de website Tennisclub Westerbork | De gezelligste vereniging van Midden-Drenthe (tcwesterbork.nl), via onze Facebook pagina of, indien spoedeisend, via een bulkmail. Hou dus de website en Facebook goed in de gaten voor nieuws uit de vereniging. Nogmaals een oproep voor iemand die het leuk vindt om de hoofdredactie te voeren over onze externe en interne communicatie.

Roland Welles

December 2020

En dan is 2020 bijna voorbij. Laten we snel vooruit kijken naar 2021. Er gloort hoop! Volgens minister De Jonge begint het vaccineren in januari. En als dat allemaal een beetje voorspoedig gaat, zou het zo maar eens kunnen zijn dat we in 2021 wél een Westerbork Open kunnen houden in maart. Met hopelijk weer een record aantal inschrijvingen én gezelligheid op en rondom de banen.

Normaal gesproken is er in januari de jaarlijkse ledenvergadering. We hebben als bestuur besloten om deze vergadering met maximaal 4 maanden uit te stellen. Dit is mogelijk door een speciale spoedwet die tevens aangeeft dat de ledenvergadering digitaal mag plaatsvinden. Onze intentie is om de ledenvergadering in maart te houden. Waarbij deze zowel fysiek als digitaal is om zoveel mogelijk leden de mogelijkheid te bieden bij deze vergadering aanwezig te zijn. Natuurlijk is het afwachten wanneer we weer fysieke bijeenkomsten kunnen organiseren. Eind februari nemen we als bestuur een definitief besluit over de datum van de ledenvergadering.

Wel dringt de tijd als het gaat om de opvolging van bestuursleden. Zowel voor de clubhuis-, PR- als jeugdcommissie is een voorzitter/mede bestuurslid vacant. Bij deze nogmaals de oproep om je hiervoor beschikbaar te stellen.

Ik wens je fijne kerstdagen en een goede jaarwisseling.

Roland Welles

November 2020

Alweer het een na laatste voorwoord van 2020. Ik denk dat ik namens velen spreek dat we smachten naar een tijd dat we weer ongedwongen samen kunnen zijn. In dit soort tijden besef ik extra dat het leven zoveel mooier is met lieve familie en vrienden om je heen. Ook hoe belangrijk het verenigingsleven is. Ik hoop van harte dat we in maart weer een mooi Westerbork Open hebben. We gaan het zien. Er is op dit moment nog geen concreet licht aan het einde van de tunnel.

Toch zijn er ook positieve zaken te melden. Bijvoorbeeld dat we een mooie bijdrage van Rabo Clubsupport hebben ontvangen van € 660,-, ruimschoots meer dan de bijdrage van vorig jaar! Dank aan alle leden die als lid van de Rabobank op TCW hebben gestemd!

Voorts zijn afgelopen maand de zonnepanelen geplaatst op ons park. Dit betreft een tijdelijke opstelling, zoals ik in de vorige nieuwsbrief al heb toegelicht. Samen met de LED verlichting hebben we ons park verder verduurzaamd. En bij de verbouwing van ons clubhuis wordt een warmtepomp geplaatst. Deze verbouwing is vertraagd, onder andere door de gevolgen van Corona. Gelukkig hebben subsidieverstrekkers ons een jaar extra tijd gegeven om de verbouwing te realiseren.

En positief voor de tennisverenigingen, zo ook voor onze vereniging, is dat we tijdens de lock downs gewoon mogen tennissen. We zien dit jaar het ledenaantal dan ook stijgen. Waarbij we proberen door onze ‘Winter Challenge’ het ledenaantal verder omhoog te brengen. In dat kader is het ook mooi om de collegialiteit van VKW te ervaren. Zij adverteert onze Winterchallenge actief in haar clubblad. Samen sterker. Mooi.

De komende maand staat de voorbereiding voor de ledenvergadering in januari op het programma. Hierbij hoort ook het opmaken van de kas over 2020 en het maken van de begroting 2021. Gelukkig kan ik melden dat we als vereniging nog steeds financieel kerngezond zijn. Mede ook dankzij de overheidsbijdragen naar aanleiding van Corona, maar ook dankzij de loyaliteit van onze leden, dus van jou.

Voor je het weet, ga je mee in negatief gedrag als gevolg van de voortdurende maatregelen rondom Corona. Dan is het fijn om ook weer positieve energie te krijgen van de lichtpuntjes die er altijd zijn. Eigenlijk zou ik dat volgende maand moeten schrijven als kerstboodschap, maar ja, dan maar weer wat anders verzinnen.

Roland Welles

Oktober 2020

Helaas heeft Corona ons nog steeds stevig in haar greep. Ten tijde van het schrijven van dit voorwoord zijn de door de overheid voorgenomen extra maatregelen nog niet bekend, maar mijn gevoel is dat we weer terug bij af zijn. Maar goed, als ik het positief formuleer… er is veel om naar uit te kijken na dit ‘Corona tijdperk’.

In deze nieuwsbrief vind je onder andere een toelichting op het proces rondom de tennistrainer(s), wat we als bestuur van dit proces hebben geleerd en hoe we dit in de toekomst beter gaan doen.

In de afgelopen maand is de nieuwe LED verlichting geplaatst. Naast een veel lager stroomverbruik, wordt er een duidelijk positief verschil in baanverlichting ervaren. Deze maand worden de zonnepanelen geplaatst. In eerste instantie tijdelijk op het grasveldje, waardoor we van de geboden subsidiemogelijkheden gebruik kunnen maken. Zodra we groen licht hebben voor de verbouwing, is het plan de zonnepanelen te plaatsen op het nieuwe dak van het clubhuis of op een te realiseren overkapping op het pad tussen de banen. We gaan de behoefte hiertoe peilen tijdens de ledenvergadering in januari.

Goed nieuws over de invulling van de diverse commissies. Simone de Goede versterkt de jeugdcommissie, Frouwke Booy de PR-commissie en Jolande Stoffers de clubhuiscommissie. We zoeken nog commissievoorzitters voor de clubhuiscommissie,  de PR-commissie en de jeugdcommissie.

We kunnen als club alle financiële middelen goed gebruiken. Daarom vraag ik aandacht voor twee acties: Rabo ClubSupport (stemmen voor TCW als lid van de Rabobank) en De Grote Clubactie (koop je loten online). In deze nieuwsbrief lees je hoe dit allemaal werkt.

Laten we de moed erin houden! In dit kader beveel ik de nieuwe column van Jaap van harte aan!

Roland Welles

September 2020

Op 21 en 22 augustus hadden we ons eerste ‘verenigingsweekend’. Dit willen we elk jaar organiseren om enerzijds de onderlinge verbinding verder te versterken en anderzijds potentiële leden kennis te laten maken met onze vereniging. Op vrijdagavond en zaterdagmorgen was het supergeslaagde tenniskamp voor de jeugd. Het weer zat mee, de opkomst was groot en het park goedgevuld met kinderen en op zaterdag ook met vaders en moeders die met hun kind meededen aan het generatietoernooi. Ik heb zelf ook even mogen genieten van de mooie sfeer op ons tennispark.

En ’s middags was het invitatietoernooi waarbij bestaande leden invités hadden meegebracht. Ruud Koning van tennisschool Koning verzorgde clinics. Met ongeveer 30 deelnemers ook erg geslaagd. En het mooie is dat we naar aanleiding van deze activiteit naar alle waarschijnlijkheid vier nieuwe leden mogen begroeten!

Gelukkig zien we het ledenaantal weer groeien. Sinds begin dit jaar met 15 nieuwe leden, waardoor de teller op dit moment op 220 leden staat. En het is ook mooi om te constateren dat veel nieuwe leden ook actief deelnemen aan activiteiten van onze vereniging. Ik vind dat dit verfrissend werkt. Wat zou het mooi zijn als we deze trend doorzetten en in enkele jaren groeien naar 300 leden. We willen nieuwe leden graag direct het gevoel van welkom bij de vereniging geven. Als bestuur hebben we besloten om ze uit te nodigen voor een toss avond en ze te informeren over de ins en outs van onze vereniging (met hapje en drankje).

Wederom een oproep om je te kandideren als bestuurs- en commissielid per volgende bestuursjaar. Bij de clubhuiscommissie ontstaat de vacature van commissievoorzitter en commissielid. We zoeken nog een betaalde groundsman (vrijwilligersvergoeding). Ook nog een voorzitter en lid van de PR-commissie en een voorzitter van de jeugdcommissie. Ik doe ook een beroep op onze nieuwe leden om zich te kandideren. Naast een frisse wind is het volgens mij belangrijk om in bestuur en commissies een brede vertegenwoordiging van de leden te hebben. Dus schroom niet….

Deze maand wordt de LED verlichting geplaatst. We hebben de subsidies binnen en hebben de kosten binnen het mandaat van de ledenvergadering gehouden. Samen met de verkregen bijdragen uit maatschappelijke fondsen, heeft de aanschaf de vereniging niets gekost.

Helaas kunnen we nog geen aanstalten maken met de verbouwing van ons clubhuis. Natuurlijk werkt Corona vertragend, maar zijn wij ook nog steeds in afwachting van het beleid basissport en duurzame accommodaties van onze gemeente. Wat dit laatste betreft: de gemeente brengt alle accommodaties qua duurzaamheid in kaart en bepaalt per accommodatie wat de voorkeur geniet, verbouw of slopen en nieuwbouw. Wij bespreken binnenkort de financiële consequenties van deze vertraging met wethouder Erjen Derks.

Roland Welles

Augustus 2020

Het blijven rare tijden. Corona blijft ons in de greep houden. Ik had eigenlijk gehoopt dat de situatie na de versoepelingen in juni redelijk stabiel en beheersbaar zou blijven. Maar helaas is dat voor een aantal delen van Nederland geen waarheid gebleken. Gelukkig is Drenthe tot nu toe nog de meest voorbeeldige provincie als het gaat om de verspreiding van dit virus. Maar laten we leren van deze wake up call. Dus ook tijdens onze tennisactiviteiten de Corona gedragsregels hanteren. Want het is wel weer tijd om elkaar tijdens activiteiten te ontmoeten!

Op 21 en 22 augustus aanstaande is ons eerste ‘verenigingsweekend’. Dit willen we elk jaar organiseren om enerzijds de onderlinge verbinding verder te versterken en anderzijds potentiële leden kennis te laten maken met onze vereniging. Want het is belangrijk dat we, na een lange periode van dalende en stagnerende ledenaantallen, met elkaar energie steken in groei van het aantal leden. We tellen nu ongeveer 200 leden. Wat zou het mooi zijn als we in enkele jaren groeien naar 300 leden. De activiteiten van het komende verenigingsweekend hebben we ‘Coronaproof’ gemaakt. Dus (helaas) nog niet uitbundig feesten na afloop, maar wel voldoende gelegenheid voor tennis en gezelligheid tussendoor. Verderop in deze nieuwsbrief meer info over ons verenigingsweekend. Geef je op, eventueel met iemand die misschien wil gaan tennissen en nog even dat extra zetje nodig heeft.

We hebben ook besloten om dit jaar geen clubkampioenschappen te organiseren. In plaats daarvan willen we ‘als proef’ een interne competitie opzetten via de zogenaamde ‘Scala app’.  Drie competities: damesdubbel, herendubbel en mix. Geef je samen met een partner via deze app voor een van deze competities op. Vervolgens wordt je ingedeeld in poules van jouw speelsterkte en strijdt je op tijden die jullie passen tot eind oktober om het clubkampioenschap van jullie speelsterkte. Heel flexibel dus en voor iedereen interessant, leuk en sportief om mee te doen. In deze nieuwsbrief lees je hier meer over.

Wederom een oproep om je te kandideren als bestuurs- en commissielid per volgende bestuursjaar. Bij de clubhuiscommissie ontstaat de vacature van commissievoorzitter en commissielid. We zoeken nog een betaalde groundsman (vrijwilligersvergoeding). Ook nog een voorzitter en lid van de PR-commissie en een voorzitter van de jeugdcommissie. Ik doe ook een beroep op onze nieuwe leden om zich te kandideren. Naast een frisse wind is het volgens mij belangrijk om in bestuur en commissies een brede vertegenwoordiging van de leden te hebben. Dus schroom niet….

In de maand september wordt de LED verlichting geplaatst. We hebben de subsidies binnen en hebben de kosten binnen het mandaat van de ledenvergadering gehouden. Samen met de verkregen bijdragen uit maatschappelijke fondsen, heeft de aanschaf de vereniging niets gekost. Verderop in deze nieuwsbrief geeft de accommodatie commissie verdere toelichting.

Roland Welles

Juli 2020

Sinds 1 juli is de kantine weer geopend. De clubhuiscommissie heeft ervoor gezorgd dat de inrichting is conform de Corona richtlijnen, maar de versoepelingen gaan natuurlijk gepaard met het nemen van je eigen verantwoordelijkheid en het handelen met gezond boerenverstand.
Onze vereniging is, ondanks het missen van kantine inkomsten uit onder andere de voorjaarscompetitie en het Westerbork Open, nog steeds financieel gezond. Een deel van de gederfde inkomsten is gecompenseerd door de Tozo uitkering die wij hadden aangevraagd en uitgekeerd hebben gekregen. Onze penningmeester heeft financiële scenario’s opgesteld, waarbij we als bestuur het scenario dat we dit jaar op een nulwinst uitkomen als meest realistisch hebben bestempeld. Daarbij hebben we rekening gehouden met het vervangen van de huidige lichtinstallatie door LED baanverlichting, zoals besproken in de ledenvergadering van januari jl.

Gelukkig gaan we na de zomervakantie weer meer samenkomen. Allereerst tijdens het ‘verenigingsweekend’ op 21 en 23 augustus. We willen vanaf dit jaar een jaarlijks ‘verenigingsweekend’ organiseren met als doel om de onderlinge verbindingen verder te versterken. De invulling hiervan maken we samen en gaat zich ontwikkelen. Voor komende editie staat op vrijdag en zaterdag het jeugd tenniskamp op de agenda. En zaterdagmiddag gaan we samen tennissen, waarbij introducees en andere geïnteresseerden uit Westerbork en omgeving van harte welkom zijn. We willen immers groeien in leden! Na afloop gaan we gezellig naborrelen, waarbij we natuurlijk de 1,5 meter afspraak in acht houden. Noteer deze data dus in je agenda!

De najaarscompetitie start in september. Negen competitieteams verdedigen vrijdagavond, zaterdag en zondag de eer van onze vereniging. Kom ze aanmoedigen (geen zang en spreekkoren 😊)!

Vorige nieuwsbrief is opgeroepen om je aan te melden voor bestuurs- en commissiefuncties. Dit omdat aan het einde van dit jaar een aantal mensen stopt. Bij deze nogmaals de oproep. Denk er de komende vakantieperiode eens over na en als je vragen hebt of geïnteresseerd bent: ik sta graag voor je klaar, evenals de andere bestuursleden.

Ik wens je een fijne, sportieve en zonnige zomerperiode!

Roland Welles


Juni 2020

Na regen komt zonneschijn… Daar eindigde ik mijn vorige voorwoord van april mee. En dat dreigt ook nu weer uit te komen… We mogen weer tennissen! Sinds half mei enkelen en lessen en sinds 1 juni ook dubbelen en tossen. Mooi dat we elkaar weer kunnen ontmoeten op de tennisbaan. Helaas is, conform de geldende richtlijnen, de kantine en het terras nog gesloten, maar zoals het nu lijkt mogen deze per 1 juli open.

Ook starten we tennisactiviteiten op, wederom onder voorbehoud van de voortgang van de versoepeling van de Coronamaatregelen. Op 20 en 21 augustus willen we het jaarlijkse kampeerweekend houden voor de jeugd en aansluitend op 21 augustus het invitatietoernooi. Het lijkt ons als bestuur mooi om op het invitatietoernooi veel potentiële nieuwe leden te mogen verwelkomen. Hou de site www.tcwesterbork.nl goed in de gaten!

In september start de najaarscompetitie. Hiervoor kan je je als team opgeven bij de technische commissie.

Ik sluit af met een iets langere vooruitblik. Aan het einde van dit jaar stoppen een aantal bestuurs- en commissieleden zoals jullie verderop in deze nieuwsbrief kunnen lezen. Als vereniging kunnen we natuurlijk niet zonder enthousiaste vrijwilligers. Bij deze een oproep aan jou als lid om na te denken over een rol als bestuurslid of commissielid bij onze mooie vereniging. Indien je vragen hebt over deze rollen, stel ze ons gerust!

Roland Welles


April 2020

Het zijn rare tijden. Wie had in februari kunnen denken dat we met zo’n verschrikkelijke pandemie te maken zouden krijgen met de gevolgen die we nu ervaren. Wat had ik me, net als velen, verheugd op het Westerbork Open met dit jaar een record aantal deelnemers. En wat was er veel voorbereid door veel enthousiaste vrijwilligers.

En dan komt het bericht van de KNLTB…. Er wordt geadviseerd om alle evenementen te annuleren en later zelfs het tennispark te sluiten. Dat was in de week dat bijeenkomsten van meer dan 100 mensen verboden werden door de overheid. In eerste instantie dacht ik nog: ‘nou dan kan het Westerbork Open gewoon doorgaan, want meer dan 100 kunnen we voorkomen’. Dat was begin maart… Maar nog geen week later kondigde Rutte vergaande maatregelen aan en dat betekende dat alle activiteiten in het voorjaar dus niet doorgaan.

En natuurlijk, gezondheid is het allerbelangrijkste. Wat is het dan ook bijzonder en fantastisch om het grote aanpassingsvermogen van onze maatschappij te zien, evenals de saamhorigheid. Laten we hopen dat we met z’n allen het Coronavirus weten in te dammen en daarna weer stap voor stap het tennis op te pakken met een verder versterkt verenigingsgevoel.

We weten natuurlijk niet hoe lang de maatregelen gelden en in welke mate, maar hebben wel een verzoek bij de KNLTB ingediend om het Westerbork Open begin september te mogen houden. We hebben hierbij een beroep gedaan op een coulante en eerlijke houding van de KNLTB en niet een verbod krijgen omdat andere verenigingen deze data al geclaimd hebben. Hier lobbyen we als bestuur stevig voor. Maar goed…. eerst maar eens afwachten hoe de komende tijd er uit ziet. Alles is nog onzeker.

Ondanks de sluiting van het park heeft het baanonderhoud plaatsgevonden en zijn de banen bewerkt met speciale bacteriën. Zodat, als we weer mogen tennissen, de banen er top bijliggen. Ook de kantine is langdurig gesloten. Gelukkig heeft de clubhuiscommissie veel voorraad weten terug te sturen en het aankoopbedrag laten restitueren.

Het zijn rare tijden. Maar het gezegde luidt niet voor niets: ‘na regen komt zonneschijn’. Blijf gezond, hou vol en denk aan elkaar!

Roland Welles


Maart 2020

Meer dan 160 tennissers nemen deel aan het Westerbork Open! Ik ben ervan overtuigd dat de social media campagne, opgezet door onze PR commissie en ondersteund door veel leden,  een grote bijdrage aan deze record deelname heeft geleverd. De Technische Commissie regelt nu met veel creativiteit een sluitende en tjokvolle wedstrijdindeling. Dus hopen dat het weer ons goed gezind is… Gedurende de gehele week wordt er een warme maaltijd voor de deelnemers geserveerd en op vrijdagavond is het ‘Frituur Friday’. Marc Brouwer, Dries Steenhuis en ondergetekende (door Marc bestempeld als ‘DJ Ro’) zijn jullie gastheren. Ook als je niet meedoet als deelnemer, ben je de hele week meer dan welkom!

De afgelopen maand zijn we aan de slag gegaan met elementen uit de ’top 5′ die ik vorige maand heb gecommuniceerd in deze nieuwsbrief. De voortgang:

 1. Verbeteren van de kwaliteit van de tennisbanen

De accomodatiecommissie, onder aanvoering van Jappie van de Kramer, heeft veel extra werk verricht, waaronder baanbewerking met speciale bacteriën, om de drainage te verbeteren. Dit lijkt succesvol te zijn. Er wordt ervaren dat regenwater sneller verdwijnt. De komende maanden blijven we de kwaliteit van de banen monitoren.

 1. Realiseren verbouwing van ons clubgebouw

In februari hebben wij een stand van zaken en verzoek om funding naar de gemeente gestuurd. Wij hebben verzocht om een gesprek met Wethouder Derks om onze plannen toe te lichten en steun te verwerven voor integrale uitvoering hiervan. Ook in het licht van de totale plannen van dit gebied (voetbal en survivalplannen).

Ombuigen ledendaling met aandacht voor de diverse leeftijdsgroepen

We hebben een constructief gesprek gevoerd met Ruud Koning van tennisschool Koning. We gaan inzetten op schooltennis en samenwerken met de BSO. Met als doel kinderen te interesseren voor tennis en te realiseren dat deze kinderen daadwerkelijk lid worden van onze club. Tennisschool Koning heeft zich hieraan gecommitteerd. Ook onze jeugdcommissie, waarbij er contactpersonen/coördinatoren binnen de jeugdcommissie zijn benoemd voor de scholen en BSO. Hiernaast zijn we van plan om voor alle doelgroepen een open dag te organiseren in de tweede helft augustus. En is tijdens de ledenvergadering het spontane initiatief van een bedrijven tennis toernooi geboren. De komende tijd volgt meer info.

 1. Vergroten deelname aan activiteiten

Hierbij hebben we heel goed gekeken naar de data van het aanbieden van de activiteiten. De clubkampioenschappen zijn verplaatst naar begin september, na de zomervakantie, waarbij we alle categorieën tegelijkertijd spelen. Het invitatietoernooi hebben we verplaatst van zaterdag 20 juni (omdat dan het NK wielrennen plaatsvindt) naar 21 augustus, gecombineerd met de open dag en het kampeerweekend voor de jeugd. We willen dus wat meer spreiding van mooie activiteiten door het jaar aanbrengen.

 1. Verhoging onderlinge verbinding

Verbetering zien we bijvoorbeeld al in de prima en enthousiaste samenwerking tussen de commissies bij de voorbereiding van het Westerbork Open. In alles wat we doen, willen we zoveel mogelijk mensen persoonlijk betrekken.

Roland Welles


Februari 2020

Het was een enerverende en goed bezochte ledenvergadering! We mogen als voltallig bestuur weer een jaartje verder besturen en danken de leden natuurlijk voor het in ons gestelde vertrouwen. De vacature van voorzitter van de ‘PR-commissie’ is eindelijk ingevuld. Marc Brouwer, nu al lid van deze commissie – en informeel eigenlijk al optredend als voorzitter – heeft zich kandidaat gesteld en is door de vergadering unaniem verkozen. Daar zijn we ook als bestuur verheugd over. Er staat, al zeg ik het zelf, een mooi bestuursteam waarbij de individuele leden qua kennis, ervaring en kunde elkaar goed versterken en aanvullen.

De vergadering heeft ook ingestemd met de begroting en verduurzaming van onze accommodatie. We gaan onder andere investeren in een warmtepomp, zonnepanelen (op de juiste plek) en LED veldverlichting. De totale investering van € 60.000,- wordt voor ongeveer tweederde gesubsidieerd door de gemeente Midden-Drenthe (35%) en BOSA subsidie (30 tot 25%), waardoor de kosten van de vereniging op ongeveer € 20.000,- uitkomen. Door een gespecialiseerd bureau is uitgerekend dat wij deze kosten binnen vijf jaar hebben terugverdiend.

Medio maart staat het Westerbork Open weer gepland. De inschrijvingen stromen weer binnen en we denken de hoge deelnames van de afgelopen jaren te gaan overtreffen, misschien wel het maximum aantal deelnemers te bereiken! Gedurende de gehele week wordt er een warme hap geserveerd en op vrijdagavond is het ‘Frituur Friday’. Marc Brouwer, Dries Steenhuis en ondergetekende (door Marc bestempeld als ‘DJ Ro’) zijn jullie gastheren. Meld je snel aan voor het Westerbork Open, want op = op…..

De komende tijd gaan we aan de slag met het beleid 2020-2025. Speerpunt is natuurlijk tennis. Maar daar hoort ook een gezellige club bij en goede faciliteiten. Daarom hebben wij de volgende top 5 geformuleerd:

 1. Verbeteren van de kwaliteit van de tennisbanen
 2. Realiseren verbouwing van ons clubgebouw
 3. Ombuigen ledendaling met aandacht voor de diverse leeftijdsgroepen
 4. Vergroten deelname aan activiteiten
 5. Verhoging onderlinge verbinding

Om resultaten te boeken is een brede betrokkenheid nodig. We kunnen het niet alleen. Dus bij deze de oproep om mee te denken, mee te praten over hoe we deze speerpunten invulling kunnen geven. Mail mij via [email protected] jouw ideeën en wensen. Ik neem dan contact met je op.

Ik kijk uit naar een mooi voorjaar!

Roland Welles

Januari 2020

Allereerst wens ik jou, namens het bestuur, een gelukkig, gezond en sportief 2020!Ik nodig je graag uit voor onze ledenvergadering op maandag 27 januari, aanvang 19.45 uur.Het wordt een belangrijke vergadering waarin we samen onder andere de voortgang van de verbouwingsplannen afstemmen.Voorts veel dank voor het invullen van de ledenenquête. De uitkomsten vormen waardevolle input voor de actualisering van ons beleidsplan. Natuurlijk zijn we blij met de vele positieve reacties, maar leren we ook van de geformuleerde verbeterpunten. Wij destilleren uit de antwoorden de vijf verbeterprioriteiten: 1. De sanitaire voorzieningen en keuken2. De drainage van de tennisbanen3. De samenwerking met tennisschool Koning4. De samenwerking tussen de commissies5. De informatievoorziening naar de leden en nieuwe leden We hebben ons ten doel gesteld op deze thema’s in 2020 concrete resultaten te boeken. Dit geldt ook voor de thema’s ledenwerving en -behoud, deelname aan activiteiten, verduurzaming van ons park en ontwikkeling van het jeugdtennis. Zoals je misschien begrijpt, is jouw inbreng hierbij onmisbaar. ‘Alleen ga je snel, samen kom je verder’ is zo’n cliché wat wel heel erg waar is. In de vorige nieuwsbrief meldde ik je dat we besloten hadden om het periodiek onderhoud van de banen in de tijd naar voren te schuiven. Dit als gevolg van de achteruitgang van de banen. Dat zou via het vervangen van de oude infill moeten gebeuren. Twee door ons ingeschakelde experts geven aan dat het probleem ook wordt opgelost door eens per maand dieper de banen te vegen. Dus hebben we besloten om dat in eerste instantie te gaan doen. Ditis een aanzienlijk goedkopere oplossing als het vervangen van het infill van de banen. We proberen de banen weer up to date te hebben vóór het Westerbork Open (half maart).Om daar op aan te sluiten: je kan je nu al inschrijven voor het Westerbork Open. We gaanweer voor een grote deelname, net zoals de afgelopen jaren. Ik zou het mooi vinden dat er ook veel tennissers met speelsterkte 8 en 9 meedoen. Niet alleen lessen of tossen, maar ook meedoen aan het gezelligste tennistoernooi van Drenthe, al zeg ik het zelf… Doe je niet mee?Kom dan in ieder geval naar de Bonte avond’ op vrijdag 20 maart. Wij hebben dezeomgedoopt tot ‘Frituur Friday’, net als vorig jaar. Met Marc, Dries en ondergetekende drankjes, snacks en muziek verzorgend tot in de late uurtjes. Weer genoeg om naar uit te kijken dus! Roland Welles

December 2019

Alweer de laatste nieuwsbrief van 2019. En als vereniging bereiden we ons alweer intensief voor op 2020! Maar voordat het 2020 is, zie ik je graag nog op zondag 15 december, 14.00 uur, tijdens én na het wintertossen. En ook op zaterdag 28 december, 14.00 tijdens en na het ‘Oliebollentossen’. Je raadt het misschien al… naast tennissen gaan we samen genieten van oliebollen en winterse gezelligheid.

Ik nodig je namens het bestuur graag uit voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie op zondag 5 januari, aanvang 14.00 uur. Na een paar uurtjes tossen, proosten we rond 16.00 uur samen op het nieuwe jaar. Ook ben je zeer welkom op onze ledenvergadering op maandag 27 januari, aanvang 19.45 uur. Het wordt een belangrijke vergadering waarin we samen onder andere de verbouwingsplannen afstemmen. Ik reken op je komst en inbreng!

We hebben al een aantal reacties binnen op de tevredenheidsenquête. Dank daarvoor. De input wordt verzameld en helpt ons om die dingen te doen waar jij als lid behoefte aan hebt. Heb je de enquête nog niet ingevuld? Ik zou het mooi vinden als je dit alsnog doet. Hoe meer input, hoe beter natuurlijk!

Tijdens de afgelopen bestuursvergadering hebben we besloten om het periodiek onderhoud van de banen in de tijd naar voren te schuiven. Dit als gevolg van de achteruitgang van de banen. Het betreft hier, na een degelijk onderzoek van de accomodatiecommissie, vooral het (gedeeltelijk) vervangen van de oude infill om de banen weer up to date te maken. Gelukkig is dit financieel mogelijk. Baan 1 en 2 zijn er het ergste aan toe en worden in 2020 aangepakt. Baan 3 en 4 volgen in 2021. Baan 5 is er relatief nog het beste aan toe. Besluitvorming hierover volgt in 2020 of 2021. De banen moeten goed bespeelbaar blijven, we zijn immers een tennisvereniging.

Voorts blijven we hard werken aan de funding voor de verbouwing van ons clubhuis. Afgelopen week een toezegging van € 10.000,- binnengekregen van Rabobank Het Drentse Land. Tezamen met de bijdragen van € 5.000,- van TVM en in totaal ongeveer € 15.000,- van de Vriendenloterij, is er dus al € 30.000,- aan funding binnen. Maandag 9 december heb ik, samen met Jan Gunnewijk, overleg met de gemeente over verduurzamingssubsidies en de gemeentelijke bijdrage. Het gaat hier om aanzienlijke bedragen. We schrijven daarnaast nog een aantal organisaties aan en blijven je van de verdere voortgang berichten.

Roland Welles

November 2019

Wat gaat de tijd snel! De najaarscompetitie is voorbij en we staan aan het begin van de wintercompetitie. Twee damesteams zijn kampioen geworden, het vrijdagavondteam en dames zaterdag 1. Gefeliciteerd!

En als bestuur zijn we druk met de voorbereidingen voor 2020. Afgelopen week de activiteitenkalender doorgenomen en samen de activiteiten en data vastgesteld. De clubkampioenschappen gaan we bijvoorbeeld direct na de vakantieperiode organiseren. In de eerste twee weken van september zijn er zowel de mix, dubbel als enkelkampioenschappen. Concentratie naar één periode dus. We hopen dat daarmee het aantal deelnemers groter is dan afgelopen jaren. Ook gaan we weer voor een feestelijk invitatietoernooi. De datum hebben we dit keer buiten grote evenementen in Drenthe gekozen. En we hebben de kalender niet volgeboekt. Want de ervaring heeft geleerd dat juist spontane activiteiten de meeste bezoekers aantrekt. Binnenkort wordt de kalender op www.tcwesterbork.nl gepubliceerd.

Voorts werken we hard aan de funding voor de verbouwing van ons clubhuis. Veel contact met de gemeente, waarbij we een groot deel willen laten funden via de BOSA regeling. En er zit wat druk op, want die regeling is bij het aanvragen in 2019 gunstiger dan in 2020.  Naast de mooie bedragen van de Vriendenloterij (dit jaar ruim € 15.000,-) heeft TVM uit Hoogeveen (ja, van onder andere de TVM wielerploeg) via Erik Reintsema € 5.000,- toegezegd. Waar we natuurlijk enorm blij mee zijn. We schrijven nog een aantal organisaties aan en hopen jullie binnenkort van de verdere voortgang te berichten.

En de nieuwe trainers zijn van start gegaan, na een mooie, drukke en gezellige afscheidsmiddag van Raymond. En ik hoor positieve berichten over de nieuwe trainers Marten Tuller,  Diwon de Haan- Kleijn en Johan Koning hebben we zeer ervaren trainers in huis.

Roland Welles


September 2019

Wat zijn wij een leuke club! Dat viel de medewerkers van de Vriendenloterij ook op. We zijn uitgeroepen tot ‘Club van de Week’. Dit leverde, naast een welkome cheque van € 10.000,- ook goede PR voor onze vereniging op. Op 21 september jl. hebben we heel Nederland op TV laten zien dat we een vereniging zijn met veel enthousiaste en betrokken leden. Binnenkort zijn we weer te ‘bewonderen’ op SBS6. Andries, Berdi, Gea, Iris, Jacob, Jan, Lisanne, Marijke, Roland en Vera strijden dan voor geldprijzen tijdens het programma ‘Echt waar?!’.

‘Samen maken we de club’, ‘onze vereniging is om te verenigen’. Dit is voor het bestuur het kader geweest voor het beleid. Het beleidsplan 2015-2020 loopt ten einde en we zijn druk doende met het formuleren van een beleidsplan 2020-2025. Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat ledenbehoud en -groei hierin als prioriteit wordt benoemd.

Een andere prioriteit is de verbouwing van ons clubhuis. De plannen zijn gemaakt. En nu is het zaak om deze financieel sluitend te krijgen. De bijdrage van de Vriendenloterij helpt natuurlijk. Maar daar redden we het niet alleen mee. Stem bijvoorbeeld op onze club via de ‘Clubkascampagne’ van de Rabobank (als je wel klant bent, maar nog geen lid: meld je via de Rabobank aan als lid van de bank, dit kost je niets). Ook kloppen we aan bij andere bedrijven en organisaties om maatschappelijke donaties te verkrijgen. Én werken we op zeer constructieve wijze samen met de gemeente Midden-Drenthe.

Een derde prioriteit is de deelname aan activiteiten. Naast zeer succesvolle activiteiten (Open Westerbork, voorjaarscompetitie, opname Vriendenloterij), zien we een afnemende deelname aan bijvoorbeeld de clubkampioenschappen. En ook het invitatietoernooi met midzomernachtfeest is helaas geen succes geworden. We denken na hoe we deze tendens kunnen ombuigen en zijn zeer benieuwd naar jouw input. Daarom organiseren we binnenkort een tevredenheidsonderzoek. Kan je niet wachten om je suggesties te geven? Mail ze naar [email protected].

Ik sluit af met het vermelden dat Raymond ons gaat verlaten als trainer. Hij is zijn eigen tennisschool gestart en kan fulltime aan de slag bij TC De Weide. Op zondagmiddag 13 oktober nemen we op gepaste wijze afscheid van Raymond. Programma volgt. En de nieuwe trainers staan alweer klaar. Met Marten Tuller en  Diwon de Haan- Kleijn hebben we weer ervaren trainers in huis.

Roland Welles


Juni 2019

Geslaagde competitie-afsluiting op 1 juni jl! Jongensteam als enige kampioen! Midsummernight feest op 15 juni met invitatietoernooi en live muziek. En de dubbelkampioenschappen vanaf 16 juni! Veel te doen dus op ‘De Beperkte Slag’!

De afsluiting van de voorjaarscompetitie op zaterdag 1 juni was zeer geslaagd! Na een sportieve competitiedag met stralend weer, werd afgesloten met een heerlijke BBQ, verzorgd door de technische commissie. Vooral de eigengemaakte salades van Marchris, Trijnie en Vera vielen zeer goed in de smaak! Vervolgens ging de muziek aan (dank nog Klaas voor het regelen van een mooie buiteninstallatie) en gingen na verloop van tijd zelfs de voetjes van de vloer op lekkere jaren 70 en 80 muziek. Het was nog lang gezellig!

Op 15 juni is het jaarlijks invitatietoernooi met midzomernachtfeest en live muziek. Net zoals vorig jaar is er weer gezorgd voor een steengoede band, dus dat wordt na het tennissen lekker dansen… of kijken naar het dansen…of luisteren naar de muziek. Ik reken weer op een mooi feest! Meld je aan via de site of in ons clubhuis. Ook als je geen invité hebt, ben je natuurlijk van harte welkom!

En van 16 tot en met 23 juni zijn er de clubkampioenschappen dubbels. De inschrijving loopt voorspoedig, maar ook hier geldt: hoe meer zielen…

En wat mooi dat een jongensteam O17 kampioen is geworden! Marijn van der Held, Wessel ter Velde; Rens van der Vlist en Sylas van der Velde: van harte gefeliciteerd!

Roland Welles


Mei 2019

De traditioneel drukste maand van onze club is juni. Dus blok je agenda alvast maar af!

Op zaterdagavond 1 juni is de  afsluiting van de voorjaarscompetitie. Kom gezellig barbecuen, de kampioensteams huldigen en napraten en borrelen onder het genot van lekkere achtergrondmuziek uit de vier nieuwe geluidsboxen! Iedereen is welkom! Laat even weten dat je komt via [email protected].

Op 15 juni is het jaarlijks invitatietoernooi met midzomernachtfeest en live muziek. Net zoals vorig jaar is er weer gezorgd voor een steengoede band, dus dat wordt na het tennissen lekker dansen… of kijken naar het dansen…of luisteren naar de muziek. Ik reken weer op een mooi feest!

En van 16 tot en met 23 juni zijn er de clubkampioenschappen dubbels. Ik ga er wel vanuit dat de eerste wedstrijden op de 16e pas ’s middags gespeeld worden….. Geef je op en meet je met je tennisvrienden van jouw speelsterkte! De inschrijving loopt voorspoedig, maar ook hier geldt: hoe meer zielen…

Ik sluit af met welgemeende felicitaties aan Berdi Wijnbergen. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor haar vele vrijwilligersactiviteiten, waaronder die voor onze vereniging. Geniet van je mooie en terechte onderscheiding, Berdi!


April 2019

Geslaagd Westerbork Open! Start voorjaarscompetitie

Ruim 135 deelnemers hebben deelgenomen aan het Westerbork Open. En daarmee evenaarden we het succes van verleden jaar. Ook dit keer waren de weergoden ons zeer goed gezind en was het dus goed toeven op ons park. Naast het tennis was de gastvrijheid goed georganiseerd met als klapstuk de gezellige en drukbezochte vrijdagavond, ‘Frituur Friday’ waarbij Marc Brouwer voor de frituur zorgde en ‘DJ Ro’ was ingehuurd voor de muziek.

Complimenten voor de organisatie door de technische commissie! Er werden 134 wedstrijden ingepland die nagenoeg allemaal conform planning en tijd werden gespeeld. Speciale dank aan Daniëlle Ribberink die dit jaar voor het laatst verantwoordelijk was voor de organisatie. Zij heeft dit vele jaren met veel passie en betrokkenheid gedaan. Vera Welles neemt haar taak over.

Dan start toch echt de voorjaarscompetitie. Ook weer veel zin in!


Maart 2019

Mooie afsluiting wintercompetitie, en weer veel aanmeldingen voor het Westerbork Open!

Afgelopen vrijdagavond was de afsluiting van de wintercompetitie. Alle winterteams, dus ook die van de deelnemende verenigingen, hadden zich verzameld bij onze tennisclub om met z’n 70-en nog een avond gezellig te tennissen en Oudhollandse spelletjes te spelen. Om na de tijd zelfs nog te dansen op de muziek van DJ Andries. Een mooie, zeer geslaagde en door Marchris en Eddy goed georganiseerde avond!

Gelukkig begint er altijd weer iets nieuws als je iets afsluit! Over enkele weken start het Westerbork Open! De aanmeldingen lopen, net zoals vorig jaar, heel goed. Ik hoop dat het weer net zo mooi is als vorig jaar, zodat we het succes van vorig jaar evenaren! En de komende editie ook met de mogelijkheid om op de club warm te eten. Noteer ook vrijdag 23 maart… ‘Frituur Friday’, met aansluitend bonte avond. Mag wel een keertje na zo’n gezonde week….

De indeling van de voorjaarscompetitie is bekend. We nemen deel met 15 teams. Ook in april en mei dus weer veel te beleven op ons park!

Aanstaande vrijdag is de vrijwilligersavond, waarin we alle vrijwilligers bedanken voor hun tomeloze en zeer betrokken inzet. Aanstaande zaterdag gaan we tijdens de NL DOET dag met een aantal vrijwilligers aan de slag om het clubhuis verder te ‘updaten’. Zie ook het stukje van Erik in deze nieuwsbrief.

We hebben als bestuur een vicevoorzitter benoemd! Erik Reintsema heeft zich bereid gevonden deze rol op zich te nemen. Hij blijft natuurlijk gewoon voorzitter van de CHC.

Roland Welles


Februari 2019

Constructieve Algemene Vergadering. Doe mee met de Vriendenloterij en steun hiermee de club. En de lente staat voor de deur!

In januari vond traditioneel de Algemene Vergadering van onze vereniging plaats. Het was een intensieve én constructieve vergadering. Mooi om de betrokkenheid van leden te ervaren tijdens deze avond. Na een goede dialoog is de begroting goedgekeurd. Tevens is de bestuurssamenstelling in 2019 ongewijzigd. De notulen volgen in de nieuwsbrief van maart.

Duidelijk is dat onze vereniging weliswaar financieel op orde is en tegelijkertijd reserveringen moet plegen voor de toekomst. Denk aan de banen die in 2025 zijn afgeschreven en dan mogelijk moeten worden vervangen. Het asbest in het dak van het clubhuis moet uiterlijk in 2023 worden verwijderd. Extra inkomsten voor de vereniging zijn daarom meer dan welkom.

Het mooiste is natuurlijk dat we veel nieuwe leden kunnen verwelkomen. Laten we het komende jaar bepalen hoe we dat samen het beste kunnen doen. Maar ook sponsors zijn belangrijk en diverse acties, zoals de verlotingen tijdens het jubileumjaar, de snertactie, de Jumbo ‘Spek de Kas’ actie en de ‘Clubkascampagne’ van de Rabobank. Tijdens de AV werden wij op nog een actie geattendeerd: de Vriendenloterij, waarbij de vereniging de helft van de inleg op haar rekening krijgt. De koe is bij de horens gevat en wij gaan hierop actie voeren. Lees meer in deze nieuwsbrief. En .. o ja… als je al meedoet aan de Vriendenloterij, kan je je lot omzetten naar het steunen van de vereniging. Er verandert verder niets aan je kans op prijzen.

Ik heb zin in de lente. En wat mooi dat die begint met het Westerbork Open! Ik hoop en verwacht dat we het succes van vorig jaar evenaren! Veel deelname, veel sportiviteit, veel gezelligheid en mooi weer! En de komende editie ook met de mogelijkheid om op de club warm te eten. Noteer ook vrijdag 22 maart… ‘Frituur Friday’, met aansluitend bonte avond. Mag wel een keertje na zo’n gezonde week….


Januari 2019

Vanaf nu informeren we jou via deze nieuwsbrief. Opgezet, geregisseerd en beheerd door de PR commissie. Mij spreekt de vormgeving zeer aan, maar alle tips ter verbetering zijn natuurlijk welkom! Het past volgens mij in de tijdsgeest om niet meer via papier, maar via de digitale media te communiceren. Hierdoor wordt je vaker, sneller en actueler geïnformeerd over de activiteiten en plannen van onze vereniging.

En natuurlijk wens ik jou een gelukkig en gezond 2019! Ik heb even gegoogled tot wanneer dit nog kan. Daar zijn verschillende richtlijnen voor, maar het mag volgens diverse bronnen nog in januari. En 2019 wordt natuurlijk weer een mooi tennisjaar met veel activiteiten en een hoge actieve deelname hieraan! Toch?

Aanstaande zondag 20 januari starten we het tennisjaar met de traditionele nieuwjaarstoss en nieuwjaarsbijeenkomst. Van 14.00 tot 16.00 gaan we met z’n allen tossen, waarna we proosten op het nieuwe jaar met een hapje, drankje en lekkere snert. In verband met de weersomstandigheden van afgelopen zondag de 13e hebben we deze activiteit een week verplaatst naar de 20e. Kom jij ook?

Vervolgens vindt de algemene ledenvergadering plaats op maandag 28 januari, aanvang 19.45 uur. Als bestuur vragen we decharge voor het gevoerde beleid en gaan we graag in gesprek over de plannen voor 2019.

Afgelopen jaar heeft de bouwcommissie met veel enthousiasme een plan voor de verbouwing van ons clubhuis gemaakt. Uiterlijk in 2023 moet het dak worden vervangen in verband met de aanwezigheid van asbest hierin. Het lijkt ons verstandig om dit te combineren met uitbreiding en aanpassing van de sanitaire voorzieningen. Eerlijk gezegd vielen de kosten van deze gecombineerde aanpak ons wat tegen. Dus gaan we de komende tijd het plan mogelijk bijstellen. Want ondanks dat we financieel gezond zijn, zit er weinig rek in de bestaande begroting om extra kosten te maken. Dus gaan we subsidieverstrekkers en fondsen benaderen, maar vragen we jou ook om actief mee te werken aan acties die we organiseren, maar ook actief te stemmen tijdens bijvoorbeeld de ‘Spek de kas’ actie van de Jumbo (mei) en ‘Rabo Clubkascampagne’ (juni/juli).

Daar komt bij dat we financiële middelen moeten reserveren voor de wat langere termijn om eventueel de banen te vervangen. In 2025 zijn de huidige banen afgeschreven en moeten we mogelijk tot vervanging overgaan. In 2010 hebben we dit via een lening bij de Rabobank gefinancierd, maar de vraag is of de bank ons dan weer faciliteert. In dit licht moet de contributieverhoging worden gezien die ter besluitvorming is geagendeerd voor de ALV.

Het is ook belangrijk dat ons ledenbestand groeit. Gelukkig is de neerwaartse trend de afgelopen jaren omgebogen, maar groeien we nog beperkt. Samen maken we de vereniging, dus bij deze een oproep om in je omgeving mensen te werven om te gaan tennissen. Als ieder lid het komend jaar één nieuw lid werft, dan hebben we volgend jaar een verdubbeling van ons ledenaantal en kunnen we onze plannen realiseren. Logisch toch?

Samen de schouders onder onze mooie club zetten! Als voornemen voor 2019! Doe jij  mee?


December 2018

Voorwoord voorzitter

Om maar even met een cliché te beginnen: ‘wat vliegt de tijd voorbij! Alweer het laatste clubblad van dit (jubileum) jaar! En zoals dat in december gebruikelijk is, kijk je terug en tegelijkertijd vooruit.

Als ik terugkijk, ben ik trots wat we samen hebben neergezet! Het begon al met een uitstekend verlopen Westerbork Open in maart met een recorddeelname en fantastische weeromstandigheden. Bovendien verliep de introductie van ons nieuwe kassasysteem prima. Tijdens de NL Doet dag hebben enthousiaste leden de kantine een nieuwe uitstraling gegeven. En na een gezellige en sportieve voorjaarscompetitie en clubkampioenschappen, hebben we het 40-jarig jubileum feestelijk gevierd. Om vervolgens na de zomer onze partijtjes weer te slaan tijdens de tossbijeenkomsten en najaars- en wintercompetitie. Dank aan alle commissies en vrijwilligers die dit geslaagde jaar mogelijk hebben gemaakt! Rest ons nog het oliebollentoss op 29 december a.s. waarbij ik hoop op een massale opkomst om zo het jaar met elkaar gezellig af te sluiten.

En als ik vooruitkijk, hoop ik dat 2019 weer zo’n mooi jaar wordt! Liefst met een toename van ons ledenbestand. Dus het zou super zijn als je kennissen, vrienden of buurtgenoten enthousiast kan krijgen voor het tennissen bij onze club. De afgelopen jaren is het ledenaantal gelukkig stabiel gebleven, maar onze club verdient gewoon meer leden!

We staan ook voor uitdagingen. De bouwcommissie is het afgelopen jaar druk geweest met het maken van een verbouwingsplan voor onze kantine. Het dak moet vervangen worden en dat willen we combineren met het verbeteren van de sanitaire voorzieningen. Er ligt een heel mooi plan, maar helaas zijn de kosten dermate hoog dat bijstelling mogelijk nodig is. Financiële haalbaarheid wordt een uitdaging.

We willen immers een financieel gezonde club blijven. Omdat we onze contributie en prijzen van consumpties scherp willen houden, is er weinig marge voor extra investeringen. Contributie, baropbrengsten, subsidie, diverse acties (verlotingen, snertactie, NL Doet, Rabo clubkascampagne, Jumbo actie) en sponsoring zorgen ervoor dat we net in de zwarte cijfers komen. We moeten dus goed op kosten en opbrengsten letten. Een van onze besluiten is daarom dat we vanaf 2019 geen papieren clubblad meer uitbrengen. In plaats daarvan gaan we met nieuwsbrieven werken. We blijven zien dat het blad meer kost dan de inkomsten uit sponsoring. Daarnaast ervaren veel leden het blad als een reclameblaadje. We zijn er ook van overtuigd dat we de sponsors meer waarde teruggeven via de periodieke nieuwsbrief. De PR commissie is druk doende met de voorbereidingen van deze overgang.

Op maandag 28 januari vindt de Algemene Ledenvergadering plaats, waar wij als bestuur weer graag verantwoording afleggen aan de leden en onze ideeën delen om de club gezond te houden. Ik reken op een mooie en betrokken dialoog. Fijne feestdagen en jaarwisseling!

Roland Welles

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 51709270

De Beperkte Slag

Homaat 1
9431 MK Westerbork

KVK-nummer

40045489