Competitie aanvoerders info

Competitie aanvoerders info

Voorbereiding

Op het moment dat de indeling van de competitie bekend is, is het aan de aanvoerder om een schema op te stellen. Houd hierbij rekening met wie er speelt, rijdt, de hapjes verzorgd. Houd ook rekening met de reistijd, verwacht wordt dat je 15-30min van tevoren aanwezig bent. Mocht het nodig zijn om de tegenstander te contacten, dan vind je de contactgegevens van de tegenstander als je op de site van de KNLTB doorklikt naar jullie wedstrijd. 

Wedstrijdgegevens

Tot 8 dagen voor de officiële speeldatum kan een VCL de starttijd en/of de wedstrijdgegevens wijzigen en online aanpassen. Check altijd een paar dagen voor de wedstrijddatum de laatste gegevens.

Invallers

Iemand mag maar 1x uitkomen in een hoger team (bij een verschil van meer dan 2,0 punten volgens de klassenvolgorde).

Extra informatie voor als je THUIS speelt 

Baanschema

De banen zijn al gereserveerd, op welke baan je speelt vind je op de gedeelde baanindeling. Probeer lange pauzes te beperken, want het kan zijn dat er nog andere competitie teams wedstrijden moeten spelen.

Ballen

De vereniging zorgt voor de ballen. Je krijgt hiervoor dan achteraf een factuur via de penningmeester samen met de competitie bijdrage. Voor elk ingeschreven team, betaalt de club namelijk een inschrijvingsbedrag. Deze wordt doorgerekend naar de aanvoerder die het vervolgens kan verrekenen met het team. Je zou hierbij rekening kunnen houden met hoe vaak iemand speelt. De ballen mag je uiteraard daarna houden.

Digitale teamopstelling

Kijk hier voor de handleiding van de KNLTB.

Uitslagen

De aanvoerder van het ontvangende team is verplicht om direct na afloop van de wedstrijd de uitslagen in te voeren via MijnKNLTB (inloggen noodzakelijk), de aanvoerder van het bezoekende team is verplicht om vóór het verlaten van het terrein, de digitaal ingevoerde wedstrijduitslagen op juistheid te controleren. Ook als een wedstrijd wordt afgebroken of helemaal niet wordt gespeeld moet je dit via het digitale wedstrijdformulier aan de KNLTB doorgeven. Meer informatie vind je via: Handleiding invoeren uitslagen Handleiding uitslagen bekijken    

Inhalen of uitstellen

Kan er vanwege slechte weersomstandigheden niet gespeeld worden op de officiële wedstrijddag ben je verplicht om de wedstrijd op of voor de eerstvolgende inhaaldag in te halen. Stuur altijd even een berichtje naar de VCL’er zodat er gekeken kan worden of er banen op de bewuste inhaaldag beschikbaar zijn. Uitstel vanwege vakantie, verhindering, ziekte of blessures van spelers is niet toegestaan. Voor de competitie geldt dat alle wedstrijden in onderling overleg met de tegenstander mogen worden uitgesteld naar een latere datum, op voorwaarde dat de wedstrijd uiterlijk vóór de laatste speeldag van de competitie wordt gespeeld.

Consumpties

Meest gebruikelijk is om 1 gezamenlijk bon te maken. De koffie wordt meestal door het ontvangende team betaald, echter is iedereen hierin vrij natuurlijk. Bij vertrek van het bezoekende team, wordt de bon uitgerekend en gesplit met het andere team. Omdat we zelf de kantine als club beheren liggen onze prijzen redelijk laag, dit is echter niet altijd het geval bij uitwedstrijden. Hapjes (en koeken bij de koffie) worden door het thuis team geregeld op eigen kosten. Hoe dit verrekend wordt binnen het team, is aan het team.

Baanverlichting

De baanverlichting kan naar wens aan en uit gezet worden. Vergeet niet na de wedstrijden de lampen weer uit te doen. 

Kantinedienst

Op de vrijdagen vragen we de thuis teams zelf de kantine dienst te doen. Het pasje van de aanvoerder wordt hiervoor geautoriseerd. Achter de bar liggen handleidingen, laat svp de kantine netjes en opgeruimd achter als je weer naar huis gaat.

VCL Contactgegevens: [email protected]
Arjen Greveling (06-11496079 , Communicatie via de aangemaakte app groepen heeft mijn voorkeur).   

Als TC wensen jou en jouw team een sportieve competitie met veel leuke partijen!