Laddercompetitie, nu ook bij Racketclub Westerbork

Laddercompetitie, nu ook bij Racketclub Westerbork

Vanaf maart beginnen we met deze korte toernooiversie in 2 categorieën: speelsterktes 5,6,7 en 7,8,9. 

Wat is laddercompetitie padel?
Bij een laddercompetitie daagt een koppel elkaar uit voor een wedstrijdje padel.
De lager geplaatste speler daagt een hogergeplaatste speler uit en als de uitdager wint, stijgt zijn positie op de ladder. Je positie op de ladder bepaalt aan het einde van het seizoen wie de laddercompetitie wint.
 

Welkom! Strijdt met een vaste maat naar de bovenste trede van de clubladder!

De clubladder is een leuke en handige manier om op je eigen club mensen te ontmoeten en je spel te verbeteren. 

Hoe werkt het:

We spelen een voor- en een najaarsladder. De voorjars ladder loopt van maart t/m juni, de najaars ladder van september t/m december. Je kan je ten alle tijden aanmelden, maar als je tijdens de lopende ladder inschrijft, dan zal je onderaan geplaatst worden. Des te meer uitdaging dus!

De ladder van RCW kan je vinden in de KNLTB Clubapp (te downloaden via App store of Google Play)
Ga naar Spelen>Wedstrijden>Ladder & op de website na inloggen onder Laddercompetities

We hebben de mogelijkheid tot 2 ladders gemaakt; het nivo voor de beginners staat gelijk aan KNLTB rating 8 en 9, dat voor de gevorderde staat op (5,) 6 en 7.
De drie mogelijke koppels, te weten DD, HD, GD lopen door elkaar, aan het einde van de competitie kijken wie per categorie de winnaar is.

Voor aanvang van de nieuwe periode voorjaar/najaar wordt er een reminder in de groepsapps gezet om je in te schrijven, aan het eind van de periode zal er een winnaar bekend gemaakt worden. In de app zie je jouw huidige positie en 4 plekken daarboven en daaronder een knop staan met ‘Uitdagen’, op deze manier kan je een tegenstander uitdagen.Let op; bij winst verruil je jouw positie met diegene die je hebt uitgedaagd. (Bij verlies dus ook)

Als je dan iemand uitdaagt wordt er om een datumvoorstel en omschrijving gevraagd, tip: zet hierin jouw telefoonnummer en kom tot een geschikte dag en tijdstip via Whatsapp. Wanneer je (langdurig) uitgeschakeld bent en niet deel kan nemen aan de ladder, doe jezelf dan svp uitschrijven. Dit zodat er alleen actieve spelers uitgedaagd kunnen worden. Je kan jezelf altijd weer inschrijven op een moment dat het weer kan. 

Vergeet niet zelf een baan te reserveren

Spelregels:

Nu kan er gespeeld worden! Handig is om bij aanvang van de pot met de tegenstanders af te spreken of de games worden doorgeteld, of dat jullie ‘best-of-three’ spelen. Ook zaken als ‘Golden point’, etc kan je vooraf bespreken. Spreek ook af tot hoe laat jullie precies spelen.
Let op dat je maar voor 1 uur kan reserveren in de avonduren dus tellen van games is ook een optie.
Vervolgens is de pot gespeeld, leuk om dan als winnaar de verliezer op een drankje uit te nodigen (en te trakteren). Diegene die uitdaagt voert naderhand de uiteindelijke score in, de andere partij controleert dit en geeft zijn goedkeuring via de app/mail. Nu kan je een volgend koppel uitdagen :-)

Vragen? Stel ze aan de Mar(c)k Brouwer via mail